Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: “Very Cool People” izdod grupai neraksturīgu singlu “Rikšiem”

Redakcija
Redakcija
Latvijas aktīvākie muzikālie huligāni “Very Cool People” kopā ar dziedātāju Paulu Saiju atkal pārsteidz un laiž klajā jaunu, grupai līdz šim absolūti neraksturīgu singlu “Rikšiem”, kā arī tā videoklipu.Tas ieturēts klasiskās, jumtu un basa sistēmas raujošās folkelektrodžeza tradīcijās. Dziesmā Paulai pie vokālā mikrofona pievienojas arī grupas “Very Cool People” tromboniste Laura Rozenberga, kura ļoti tehniskā, pat repa karaļiem atbilstošā izveicībā un turklāt vēl tautiskās noskaņās skaita rīmes. No šī brīža Laura grupā tiek dēvēta par MC Teicēju.

Dziesmas videoklipu veidojis Arvis Belovs. Scenārija autori ir paši grupas dalībnieki. Arī video veidots par precību tematiku – meitenes Paula un Laura ar savu uzticamo bērīša divriteni dodas Rīgas ielās līgavaiņus lūkoties, pa ceļam satiekot visdažādākos Latvijā mītošos stereotipu iemiesotājus. Dziesmu radījuši Elvijs Grafcovs, Māris Jēkabsons, Paula Saija, Laura Rozenberga un Jānis Kalve, izmantojot tautasdziesmas “Rikšiem bērīt’ es palaidu” motīvus. Producenti ir Elvijs Grafcovs un deviņdesmito gadu deju un elektroniskās mūzikas leģenda Jānis Kalve. Dziesma ierakstīta “Very Cool Studio”, “Labo ierakstu studijā” un “Ciemupes Production”. Skaņas miksu un māsterversiju radījis Jānis Kalve.
Vērtējums: