Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Mihails Kaziņiks aicina uz koncertlekciju “Muzikālie antidepresanti”

Redakcija
Redakcija

26. februārī plkst. 18.00 Rīgas Sv.Pāvila baznīcā (Deglava ielā 1) notiks pasaulslavenā mūzikas zinātnieka, pedagoga, mūziķa Mihaila Kaziņika koncertlekcija “Muzikālie antidepresanti”. Lekcijas tēma - klasiskās mūzikas pieejamība un tās labvēlīgā ietekme uz cilvēka garīgo un fizisko veselību.

“Klasiskā mūzika ir ļoti spēcīgs antidepresants. Tā spēj likt cilvēkam sapņot, smieties, domāt un justies laimīgam pat vissarežģītākajām dzīves situācijās. To izjutīs ikviens cilvēks, kuram ar Vārdu un Skaņu izdodas iekļūt svētajā mūzikas dārgumu krātuvē,” komentē Mihails Kaziņiks.

Tāpat pasākumā piedalīsies Staņislavs Solovjovs (klavieres, Krievija), Inguna Grīnberga (ērģeles, Latvija) un Ivars Bezprozvanovs (čells, Latvija).

Lekcijas laikā izskanēs neskaitāmi neticami stāsti no komponistu dzīves, kas ļaus izprast populāru skaņdarbu uzbūves un muzikālās valodas īpatnības. Runājot par dažādiem stiliem un laikmetiem, Mihails Kaziņiks atklāj ne tikai skaņdarbu likteņus, bet arī laikmeta īpatnības, kad tie tika radīti.

Programmā izskanēs Baha, Mocarta, Haidna, Brāmsa, Mendelsona un citu komponistu skaņdarbi. Pasākums būs interesants plašam klausītāju lokam.

Koncertlekcija “Muzikālie antidepresanti” ir daļa no ikgadējā mūzikas festivāla “Mihaila Kaziņika dienas”, kas šogad Rīgā notiks no 25. līdz 27.februārim.

Ar populāro mākslas zinātnieku, rakstnieku, mūziķi, pedagogu un filosofu Mihailu Kaziņiku jau sen nav īpaši jāiepazīstina. Oriģinālu mūzikas un zinātnisku mākslas programmu autors, klasiskās mūzikas popularizētājs. Savās uzstāšanās reizēs, kas parasti notiek pārpildītās zālēs, viņš stāsta par mākslas vēsturi un klasisko mūziku, cenšoties ar to aizraut klausītājus, tostarp bērnus.

Biļetes uz koncertu var nopirkt Biļešu Serviss tīklā.
https://www.bilesuserviss.lv/lat/bi...