Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Alekseja Naumova un Kristapa Zariņa izstāde "Pasaules pilsētas" Polockā

Redakcija
Redakcija

Alekseja Naumova un Kristapa Zariņa izstāde "Pasaules pilsētas" Polockā
Mākslas projekts "World Cities. Live Paintings" Polockā, Baltkrievijā. No kreisās – izstādes "Pasaules pilsētas" Polockā kurators Mihas Cibuļskis, LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs....

2016. gada 8. janvārī Polockas Nacionālā vēstures un kultūras muzeja-rezervāta Mākslas galerijā, Baltkrievijā, atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektora prof. Alekseja Naumova un prorektora prof. Kristapa Zariņa izstāde "Pasaules pilsētas". Izstāde tapusi ar Latvijas Republikās vēstniecības Baltkrievijā, Latvijas konsulāta Vitebskā, Polockas Nacionālā vēstures un kultūras muzeja-rezervāta Mākslas galerijas un Vitebskas Valsts universitātes atbalstu.

Izstāde "Pasaules pilsētas" ir LMA organizētā mākslas projekta "World Cities. Live Paintings" daļa.

Ekspozīcijā aplūkojamajos darbos atspoguļoti iespaidi, kas gūti pasaules metropolēs un kultūrvēsturiski bagātajās Eiropas pilsētās. Projekts "World Cities. Live Painting" īstenots vairākās pasaules lielpilsētās – Deli, Vašingtonā, Maiami, Honkongā, Abu Dabi, Ņujorkā, Parīzē, Venēcijā, Burano, Budapeštā, Vīnē, kā arī Rīgā, Kuldīgā un citviet.
Pagājušā gada nogalē izstāde "Pasaules pilsētas" bija aplūkojama Marka Šagāla mākslas muzejā Vitebskā.

Abi mākslinieki ekspozīcijas klāstu nemitīgi papildina, gleznojot plenērā aizvien jaunas pilsētas un vietas. Arī Polockā –20 grādu salā Aleksejs Naumovs un izstādes kurators Mihas Cibuļskis gleznoja plenērā, un tapa jauns darbs, kas aplūkojams izstādē.

Izstādes kurators – Mihass Cibuļskis (Vitebskas Valsts universitāte).

Izstādes norises vieta:
Мастацкая галерэя (Mākslas galerija)
Беларусь, Віцебская вобласць, г. Полацк, вул. Стралецкая, 4A-4