Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Gustavsona izstādi Rojā novērtējis Zviedrijas vēstnieks Latvijā

Redakcija
Redakcija

Gustavsona izstādi Rojā novērtējis Zviedrijas vēstnieks Latvijā
Publicitātes foto

Rojas kultūras centrā vēl līdz jūnija beigām ir apskatāma jaunā mākslinieka Ingus Gustavsona personālizstāde “Atmosfēra”.

Izstādes atklāšana Rojā maija beigās piedalījās ne vien mākslinieka draugi un domubiedri, bet arī īpašais viesis - Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms.

“Tajā dienā vēstnieks ieradās vizītē Rojā un apmeklēt manas izstādes atklāšana esot bijusi viņa personīgā izvēle,” stāsta Ingus Gustavsons. “Kā viņš pēc tam man sarunā atzina, sākotnēji viņš pēc mana uzvārda nospriedis, ka esmu zviedru izcelsmes. Tomēr ierodoties viņš izrādīja patiesu interesi par maniem darbiem. Sagaidīt šādu viesi savā izstādē bija ļoti pagodinoši!”

Kolekcijas “Atmosfēra” gleznas simbolizē gan ap Zemi esošo apvalku, ko sauc par atmosfēru, gan izjūtas telpā. Izstādes darbos var atpazīt kosmosa noskaņas – zvaigznes, ziemeļblāzmu, pilnīgu tumsu, debesis pēc negaisa, sarkanu rudens saulrietu virs egļu galotnēm, klusu bezgaisu. Ingus Gustavsona darbi telpu piepilda ar kosmiski mājīgu atmosfēru, kas liek pacelt galvu augstāk un iztēloties pasauli virs ikdienas apvāršņa.

Rojā dzimušais Gustavsons iedvesmu ir guvis, uzlūkojot vecmeistaru darbus gan Latvijā, gan Eiropas muzejos. Gūtos iespaidus jaunais mākslinieks ir pārvērtis tīrā un drosmīgā laikmetīgās mākslas rokrakstā.

Kolekcijas darbi ir veidoti autortehnikā, izmantojot audeklu akrilu, eļļu un akvareli.

Ingus Gustavsons ir talantīgais jaunais gleznotājs, kura pirmā personālizstāde jau ir piedzīvojusi divas ekspozīcijas Rīgā un kura darbi šobrīd atrodas vairāku mākslas mīļotāju privātkolekcijās un rotā vairāku Rīgas biroju telpas.