Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


LMA Tēlniecības apakšnozares studentu bakalauru darbu izstāde "Iniciācija"

Redakcija
Redakcija

LMA Tēlniecības apakšnozares studentu bakalauru darbu izstāde "Iniciācija"
Foto: LMA arhīvs

No 2016. gada 2. līdz 13. jūnijam Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un pilsētbūvniecības fakultātē būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA)Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas Tēlniecības apakšnozares bakalauru programmas studentu diplomdarbu izstāde.

Diplomdarbu aizstāvēšana mūsdienu kultūrā zināmā mērā pielīdzināma iniciācijas procesiem, kas pazīstami jau kopš aizvēstures perioda. Iniciācija ar tajā ietvertajiem rituāliem un procesiem nodrošina pāriešanu jaunā statusā, un viss studiju process neapzināti pakārtots šim mērķim. Viena skate pēc otras studentu pietuvina atbildīgajam iniciācijas brīdim. Viens vienīgs tēlniecības darbs kļūst par četru studiju un darba gadu kvintesenci, demonstrējot mākslinieka labāko sniegumu konkrētajā brīdī.

Diplomdarbu aizstāvēšanu nosacīti var iedalīt divos posmos - pirms un pēc. Ja pirms iniciācijas procesa dalībnieki vēl uzskatāmi par studentiem, tad pēc sekmīgas darba aizstāvēšanas kļūst par diplomētiem tēlniekiem, gūstot tam oficiālu apstiprinājumu svinīgajā akadēmijas absolvēšanas ceremonijā.

Izstādē tiks eksponēti sešu Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas Tēlniecības apakšnozares studentu diplomdarbi. Katrs no tiem realizējis iecerēto ideju, izmantojot dažādas tehnikas un materiālus, radot personīgu, vien savam rokrakstam atbilstošu tēlniecības darbu. Diplomdarbu aizstāvēšana ir nozīmīga ne tikai studentiem - sava daļa atbildības gulstas arī uz diplomdarbu vadītāju pleciem, kas šajā gadā ir profesors un Tēlniecības katedras vadītājs Bruno Strautiņš un profesors Gļebs Panteļejevs.

Izstādē piedalīsies Kristaps Andersons, Māris Holsts, Ieva Kļaviņa, Anna Rasmus, Una Stahovska un Madara Zepa.

LMA Tēlniecības apakšnozares studentu bakalaura darbu izstādes atklāšana notiks 2. jūnijā plkst. 18.00 RTU Arhitektūras un pilsētbūvniecības fakultātē Ķīpsalas iela 6.

Izstāde būs apskatāma līdz 13. jūnijam katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00.