Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


LMA studente iekļūst prestižā “Fashion Future for Hong Kong 2016” dizaina konkursa finālā

Redakcija
Redakcija

LMA studente iekļūst prestižā “Fashion Future for Hong Kong 2016” dizaina konkursa finālā
Evija Šaitere
Publicitātes foto

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas, Modes mākslas apakšnozares 4. kursa studente Evija Šaitere šogad startēs starptautiskā “Fashion Future for Hong Kong 2016” modes dizaina konkursa finālā, kurā Eiropas augstskolām tika paredzētas vien četras finālistu pozīcijas. LMA sacentīsies ar tādām pasaules līmeņa augstskolām kā Londonas "Central Saint Martins", Parīzes "Institut Français de la Mode" u.c.

Ikgadējais "Fashion Future for Hong Kong 2016” konkurss nodrošina ievērojamu platformu, kas dod iespēju vietējiem un starptautiskiem dizaina talantiem prezentēt savas jaunās modes kolekcijas. Šaiteres "Backbone Block” kolekcija konkursā startēs kā viena no četriem Eiropas jauno dizaina talantu darbiem, pārstāvot ne tika Latvijas, bet arī Eiropas jaunos modes dizaina talantus.

"Latvijas Mākslas akadēmijai jau sen ir vairāki sadarbības partneri Eiropā - tagad arī Āzijā. Šis konkurss bija unikāla izdevība pārstāvēt LMA un mūsu valsti kontekstā, kas paver plašas iespējas sadarbības uzsākšanai ar jauniem partneriem – ražotājiem, dizaineriem, māksliniekiem. Evijas Šaiteres panākumi pierāda, ka akadēmija ir pasaules līmeņa augstskola, kurā mācās konkurētspējīgi studenti," stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs.

"Fashion Future for Hong Kong 2016” konkurss izceļas ar spēcīgu žūriju un slēgtu balsojumu, kurā katram dalībniekam tiek piemērots kārtas numurs, neatklājot nedz to vārdus, nedz arī pārstāvēto valsti. Slēgtā konkursa iesniegumi tika vērtēti pēc radošuma un oriģinalitātes, materiālu izvēles, kā arī vispārīgās pievilcības un produkta konkurētspējas. Evijas Šaiteres kolekcija "Backbone Block" sastāv no 4 sieviešu apģērba komplektiem. Kolekcijas pamatfunkcija aptver dizaina kvalitātes nostiprināšanu un valkājamā apģērba izstrādes nosacījumu ievērošanu, transformējot nevalkājamo apģērbu valkājamās detaļās.

Modes konkurss un "Fashion Future for Hong Kong 2016" festivāls norisināsies Honkongā, Ķīnā no 7. līdz 14. jūnijam Honkongas konferenču un izstāžu centrā (HKCEC).