Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Tukuma Tēlotājmākslas Studijas izstāde „Piederības sajūta” Tukuma Audēju darbnīcā

Redakcija
Redakcija

No 12. marta līdz 16. aprīlim Tukuma Audēju darbnīcā apskatāma biedrības „Tukuma Tēlotājmākslas Studija” gleznu un batiku izstāde „Piederības sajūta”. Veidojot darbus, ierosmi studijas dalībnieces guvušas dabas vērojumos.

„Mums tuva ir daba un mūsu tautas tradīcijas. Tas liek justies kā daļai no veseluma un veido piederības sajūtu”, tā izstādes nosaukumu komentē biedrības „Tukuma Tēlotājmākslas Studija” vadītāja, māksliniece Inga Brīniņa.

Izstādi veido studijas dalībnieču tematiskas, dekoratīvas gleznu un batiku kompozīcijas, kas tapušas studijas vadītāju Ingas Brīniņas un Sņežanas Tišleres vadībā. Audeklos attēloto tautas tradīciju tēmu papildina rakstu motīvi apgleznotās zīda šallēs, kā arī gleznu batikas.

Par biedrību „Tukuma Tēlotājmākslas Studija”
„Esam pierādījuši, ka mēs varam, ka ar sirds aicinājumu un nopietnu darbu dažādu profesiju pārstāvji var gūt panākumus arī mākslas jomā!”, biedrības veikumu raksturo Inga Brīniņa.

Biedrība dibināta 2009. gadā. Laika gaitā dalībnieku skaits arvien palielinājies un šobrīd radoši darbojas jau 32 dalībnieki - vizuālās mākslas pedagogi, mākslinieki un mākslas interesenti.

Lai studijas darbība attīstītos, tiek rakstīti projekti. Biedrība var lepoties ar diviem nozīmīgiem atbalstītiem projektiem: LAD projekts „Vizuālā komunikācija vietējā kultūrvidē” un Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītais projekts „Attēlo Tukuma smukumu”. Projektu ietvaros iegādāts studijas telpu profesionālais aprīkojums, kas palīdz apgūt mākslas valodu, pilnveidot prasmes un dalīties redzējumā ar skatītājiem.

Studijā notiek regulāras nodarbības zīmēšanā un gleznošanā, tekstilmateriāla apgleznošanā dažādās tehnikās, tiek organizētas izstādes un plenēri. Ar radošajām darbnīcām studijas dalībnieki piedalās arī Muzeju nakts aktivitātēs, Mākslas dienās un Tukuma pilsētas svētkos. Sadarbībā ar Tukuma Mākslas muzeju un Tukuma novada Domi vizuālās mākslas skolotājiem piedāvā profesionālās pilnveides kursus – plenērs, kura noslēgumā skolotāji saņem Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātu apliecību. Tapušie darbi pēc izstādes Mākslas galerijā „Durvis” apceļo Tukuma novada skolas.

Šobrīd tiek plānota studijas dalība Mākslas dienās 2016 un notiek gatavošanās Muzeju nakts radošajai darbnīcai „Tā top glezna”.

Biedrības izstāžu darbība:
Tukuma Tēlotājmākslas Studija regulāri rīko izstādes Tukuma un novada kultūras namos, bibliotēkās un pagastu centros, tostarp Zentenē, Sēmē, Pūrē, Irlavā, Sātos, kā arī Engurē un Kandavā. Tukumniekiem jau pierasts, ka nelielas tematiskas ekspozīcijas regulāri skatāmas kafejnīcas „Elizabete” telpās Tukumā, Elizabetes ielā 12, kas vienlaikus ir kā interjera elementi.

2015. gada nogalē plašu skatītāju atsaucību guva studijas piecu gadu jubilejas izstāde, kas tika atklāta Slampes Kultūras pilī. Aktīva radošā darbība turpinās arī 2016. gadā: no februāra Sēmes pakalpojumu centrā apskatāma izstāde „Klusā daba. Rudens”; martā - kafejnīcā „Elizabete” tematiska izstāde ar grafikas miniatūrām „Kad Tukumā bij’ sniegs”; aprīlī - Tukuma pilsētas kultūras namā gleznu izstāde „Logi”.

Tukuma tēlotājmākslas studija atrodas Tidaholmas ielā 3, Tukumā. Informācija pa tālr. 29173274.
Izstāde „Piederības sajūta” Tukuma Audēju darbnīcā skatāma no 2016. gada 12. marta līdz 16. aprīlim. Plašāka informācija un grupām lūdzam pieteikties iepriekš pa tālr. 63125539, 25622267!