Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Divu jaunu laikmetīgās keramikas izstāžu atklāšanas Rotko centrā

Redakcija
Redakcija

Divu jaunu laikmetīgās keramikas izstāžu atklāšanas Rotko centrā
- Latvīte Medniece Detaļas no dekoratīvās grupas „Rīgas cirkam 100”. Māls, porcelāns, glazūra. 1987, 39 x 38 x 27.5 cm

Ceturtdien, 17. augustā, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā I Latvijas starptautiskā laikmetīgās keramikas festivāla ietvaros tiks atklāta V Starptautiskā keramikas mākslas simpozija „Ceramic laboratory” dalībnieku darbu izstāde, kā arī izcilās latviešu keramiķes Latvītes Mednieces izstāde „Pēdas mālā”.

.......................................................................................................................................................................................................

V Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs, kas pirmo reizi Daugavpilī norisinājās 2013. gadā, ir kļuvis par ikgadēju, nozīmīgu starptautiska mēroga notikumu mūsdienu mākslā Latvijā.

Starptautiskā keramikas mākslas simpozija dalībnieku izstāde ir tikai viens no pasākumiem, ko no 14. līdz 18. augustam sevī ietver I Latvijas starptautiskā laikmetīgās keramikas festivāla programma. Izstādē būs skatāmi 24 starptautisku keramiķu darbi no 9 pasaules valstīm.

Līdzās starptautiskiem māksliniekiem, cildinot pašmāju mākslinieku devumu Latvijas mākslas vēsturē, tiks atklāta arī izcilās latviešu keramiķes Latvītes Mednieces darbu izstāde „Pēdas mālā”.

Latvīte Medniece (1924) ir viena no ievērojamākajām latviešu keramiķēm. Māksliniece no māla darina figūras un savos darbos reflektē par tautai tuvu dabas un cilvēku likteņu izpratni un tēmām, kas balstās latviešu tautas mitoloģijā un folklorā.

Latvītes Mednieces darbos ietvertais vēstījums ne vienmēr ir skaidri nolasāms, tas raisa vēlmi likt daudzpunkti, kaut ko, aiz kā var būt vēl un vēl... Tāda domu dziļuma kā Medniecei nevienam citam keramiķim, kas strādā ar figūrām, latviešu mākslā nav.

Izstādes skatāmas no šī gada 17. augusta līdz 8. oktobrim.

Vēl 17. augustā plkst. 15:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā paredzēta tikšanās ar keramiķi Imantu Klīdzēju ugunsskulptūras „Pārcēlājs” prezentācijā, savukārt plkst. 17.00 Daugavpils Māla mākslas centrā, 18. novembra ielā 8, Tautas lietišķās mākslas studijas „Rēzeknes apriņķa pūdnīki” izstādes atklāšana.

Pilna I Latvijas starptautiskā laikmetīgās keramikas festivāla programma pieejama:
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs -