Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Miris krievu aktieris un "Likteņa ironijas" zvaigzne – Andrejs Mjagkovs

Redakcija
Redakcija

Krievijas mediji ziņo, ka 82 gadu vecumā aizsaulē devies leģendārais krievu aktieris Andrejs Mjagkovs, kurš bijušajā PSRS un arī Latvijā kļuvis slavens ar galvenajām lomām režisora ​​Eldara Rjazanova ikoniskajās filmās "Likteņa ironija jeb Vieglu garu!" un "Dienesta romāns".

Mjagkovs dzimis Ļeņingradā 1938. gada 8. jūlijā. 1965. gadā absolvējis Maskavas Dailes teātra studiju un skatuves gaitas sācis teātrī "Sovremeņņik". 1977. gadā sācis strādāt Antona Čehova vārdā nosauktajā Maskavas Dailes teātrī, kur bijis ne tikai aktieris, bet arī iestudējis izrādes kā režisors.

Pazīstamākais Mjagkova ekrāna darbs ir divas Krievijas lielpilsētas dzērumā un smieklīgu pārpratumu jūklī sajaukušā Žeņas Lukašina loma filmā "Likteņa ironija jeb Vieglu garu". Tāpat Latvijas kino cienītājiem labi pazīstama cita Eldara Rjazanova filma "Dienesta romāns", kurā tikpat spoži galveno komiskā, bet sirsnīgā un draudzīgā statistiķa Anatolija Novoseļceva lomu atveido Mjagkovs. Aktieris spēlējis arī Padomju filmās "Brāļi Karamazovi", "Zobārsta piedzīvojumi", "Turbinu dienas", "Deribasova ielā ir labs laiks jeb Braitonbīčā atkal līst" un citās.

Andrejs Mjagkovs Krievijā saņēmis daudz apbalvojumus. arī PSRS valsts prēmiju, bet 2014. gadā publiski iestājies pret Krimas pievienošanu Krievijai.

Nāves cēlonis un bēru datums pagaidām netiek atklāts.

Leģendārā pirts aina no filmas "Liktoņa ironija jeb Vieglu garu"




Epizodes no filmas "Dienesta romāns"