Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


Zigmara Liepiņa autorkoncertā 11. oktobrī skanēs “Transcendentālā oratorija” un fragmenti no “Parīzes Dievmātes katedrāles”

Redakcija
Redakcija

11. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā notiks “Zigmara Liepiņa autorkoncerts”, kas dāvās iespēju ieklausīties divos izcilos skaņdarbos. Līdztekus fragmentiem no operas “Parīzes Dievmātes katedrāle” pilnībā izskanēs “Transcendentālā oratorija”. Koncertu veido diriģents Jānis Liepiņš, režisore Elita Bukovska, scenogrāfs Reinis Suhanovs, videomāksliniece Zane Zelmene.

Zigmara Liepiņa mūzika ir pazīstama dažādu žanru mīļotājiem: līdzās spilgtiem populārās mūzikas paraugiem viņa daiļradē nozīmīga loma ir arī operām un vokāli instrumentāliem darbiem.

Komponista jubilejai veltītā autorkoncerta pirmajā daļā skanēs leģendārās operas “Parīzes Dievmātes katedrāle” trešais cēliens, ko interpretēs Inga Šļubovska-Kancēviča, Kristīne Zadovska, Juris Jope, Krišjānis Norvelis, Rihards Millers un Latvijas Nacionālās operas orķestris. “Parīzes Dievmātes katedrāle” ar Kaspara Dimitera libretu savu pirmuzvedumu piedzīvoja Latvijas Nacionālajā operā 1997. gadā, iestudējums guva grandiozus panākumus un tika izrādīts vairāk nekā 90 reizes. Par operu “Parīzes Dievmātes katedrāle” Zigmars Liepiņš saņēma Lielo Mūzikas balvu. Šī opera iestudēta arī Klaipēdas muzikālajā teātrī Lietuvā un Latvijas Nacionālajā teātrī.

Koncerta otrajā daļā skanēs “Transcendentālā oratorija”, kas tapusi, pieminot 2011. gadā notikušo zemestrīci Japānā. Oratoriju ar Andras Manfeldes libretu interpretēs latviešu operzvaigzne Inga Kalna un izcilais gruzīnu tenors Georgs Onjani, aktieris Andris Keišs, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris, Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, ērģelniece Kristīne Adamaite. “Transcendentālās oratorijas” pirmais un līdz šim vienīgais atskaņojums notika 2014. gada aprīlī Rīgas Domā.

Biļetes var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un “Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/ev...