Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


“Kazanova” Latvijas Leļļu teātrī

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātrī šobrīd top jau trešā izrāde pieaugušajiem – “Kazanova”. Iestudējums pirmizrādi piedzīvos visu mīlētāju dienā – 14. februārī. Veidojot arvien jaunas izrādes pieaugušo auditorijai, Latvijas Leļļu teātris mērķtiecīgi lauž stereotipu par leļļu teātri kā tikai bērniem domātu teātri.

Leģenda par Kazanovu, brunču mednieku, avantūristu, spēlmani un austeru cienītāju nupat jau iesniegsies savā trešajā gadu simtenī. Kas tad īsti viņš bija – biseksuāls super pavedējs? Garīdznieks, karavīrs, vijolnieks, bibliotekārs, spiegs, spēlmanis vai varbūt meistarīgs lubeņu rakstnieks, kurš spējis radīt leģendu, kas folklorizējusies barona Minhauzena cienīgos apmēros?
Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors Ģirts Šolis piedāvās savu versiju - viegli pikantu fantāziju par šīs neparastās personības dzīvesstāstu muzikālas marionešu komēdijas formātā. Izrādes veidotāju radošais kodols ir mākslinieces Velta Emīlija Platupe un Vita Radziņa, komponists Mikus Frišfelds, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, kustību konsultante Inga Krasovska, kā arī aktieri Baiba Vanaga, Dana Avotiņa-Lāce, Miķelis Žideļūns un Pēteris Galviņš.

Latvijas Leļļu teātrī dažādos laikos un ar dažādiem panākumiem tikusi kopta un veidota pieaugušajiem adresētā repertuāra sadaļa. Teātra pastāvēšanas laikā tikušas iestudētas tādas izrādes pieaugušajiem kā Bertolda Brehta “Trīsgrašu opera” (1960. g.), I. Štoka ”Dievišķā komēdija (1963. g.), J. Hašeka “ Šveiks” (1975. g.), Dž. Bokačo “Dekamerons” (1982. g.), V. Šekspīra “Makbets” (1986. g.), “Kurš no mums ir sapinies” (2007. g.), “Karmena. Sievietes versija” (2008. g.), “Kāzas. Stāsts par negaidītu mīlestību “(2010. g.) u.c. Pēc vairāku gadu pārtraukuma – sākot ar 2017./2018. gada sezonu teātrim tradīciju izdevies atjaunot. Vispirms sadarbībā ar brazīļu izcelsmes režisoru Dudu Paivu un dramaturgu Matīsu Gricmani tika iestudēts skatītāju un teātra kritiķu atzinīgi vērtētais “Zelta zirgs” pēc Raiņa lugas motīviem, tās pašas sezonas noslēgumā sekoja režisora Dāvida Džovanzanas jauniešiem un pieaugušajiem adresētā versija par V. Šekspīra “Romeo un Džuljetu”. Šajā sezonā izrādi “Zelta zirgs” vēl iespējams redzēt 22. februārī un 29. martā, savukārt “Romeo un Džuljeta” būs skatāma 8. februārī.

Jauniestudējuma “Kazanova” pirmizrāde notiks 14. februārī plkst. 19:00, tuvākās izrādes gaidāmas 8. un 22. martā.

Biļetes uz pirmizrādi un citiem Latvijas Leļļu teātra iestudējumiem iegādājamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā bilesupradize.lv. Sekot Latvijas Leļļu teātra jaunumiem var teātra profilos - https://www.facebook.com/lelluteatr... https://www.instagram.com/lelluteatris/ un mājas lapā - Latvijas Leļļu teātris