Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātrī top magnētiskā dabas stihiju kauja - Buratino piedzīvojumi

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātra krievu trupā top neparasta izrāde par slaveno koka puisēnu - “Buratino piedzīvojumi. Kauja par Leļļu teātri”. A. Tolstoja pasaku “Zelta atslēdziņa” izrādes vajadzībām dramatizējusi Ludmila Roziņa, radošā tandēmā ar režisoru Viesturu Roziņu radot unikālu skatījumu uz visiem zināmo materiālu. Pirmizrāde gaidāma 6. martā.

Stāsts par koka klucī izgrebto zēnu Buratino tāpat kā šī stāsta fabulas pirmavota K. Kollodi radītais Pinokio no vienas puses ir pasaulē ļoti kanonisks materiāls leļļu teātrim, kurā atainotie tēli aizgūti no itāļu “Commedia dell arte”, taču no otras puses – šis materiāls uzrunājis režisoru, jo tajā iespējams runāt par leļļu teātra nozīmi un neierobežotajām iespējām. Turklāt pats A.Tolstojs ir teicis, ka Buratino piedzīvojumus katru reizi stāstījis pavisam citādāk. Iestudējuma radošās grupas iecere ir aicināt bērnus kopīgi meklēt “zelta atslēdziņu”, kas paver durvis uz fantāziju.

“Esam radījuši savdabīgu estētiku, ko nosaucām par “magnētisko kolāžu spēli”, kur lelles veidojas skatītāju acu priekšā, saspēlējoties magnētiem ar aktieru ķermeņa plastiku. Izrādē galvenajā lomā būs daba visā tās krāšņumā un varenībā. Kopīgi domāsim, kas mums ir daba? Mazais Buratino ir daļa no dabas un lai arī liels blēņdaris, viņš diezgan burtiski izdancina visus, kas uz viņa naivuma rēķina grib nopelnīt” atklāj režisors.

Viestura un Ludmilas Roziņu radītajam stāstam iespaidīgu vizuālo veidolu radījis scenogrāfs, leļļu un kostīmu mākslinieks Valters Kristbergs, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko un horeogrāfe Katrīna Albuže, savukārt skanisko noformējumu veidojusi ritma grupa “Perpetuum Ritmico”. Lomās krievu trupas aktieri – Kristīna Varša, Elīna Feofanova, Irina Krasta, Aleksandrs Jonovs, Vladimirs Svoboda un Jurijs Luniks.
Ar Buratino, Karlo, Arlekīnu, Malvīni, Karabasu Barabasu, Runci Bazilio un citiem izrādes personāžiem skatītāji varēs tikties arī 29. martā, 18. aprīlī un 9. maijā.

Biļetes uz Leļļu teātra izrādēm nopērkamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās, internetā, kā arī Latvijas Leļļu teātra kasē. Ar Leļļu teātra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājas lapā Latvijas Leļļu teātris Sekot Latvijas Leļļu teātra jaunumiem var sociālajos tīklos https://www.facebook.com/lelluteatris/ un https://www.instagram.com/lelluteat... kā arī teātra mājas lapā - Latvijas Leļļu teātris