Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Konstantīns Raikins poētiskajā monoizrādē “Virs balagāna debess...” (Nad balaganom nebo)

Redakcija
Redakcija

22. februārī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā ar poētisko monoizrādi „Virs balagāna debess...” viesosies Krievijas tautas aktieris, Maskavas teātra ”Satirikon” mākslinieciskais vadītājs Konstantīns Raikins. Jaunās izrādes nosaukuma pirmsavoti ir atrodami XX gadsimtā Krievijas dzejnieka Davīda Samoilova dzejas krājumā, kura darbi kopā ar Osipa Mandeļštama, Lope De Vegas, Aleksandra Puškina, Nikolaja Zabolocka, Nikolaja Rubcova dzeju no skatuves skanēs Raikina izpildījumā. Aktieris to lasa izjusti, pārvēšot monologos, nelielās miniatūrās, kas aizrauj skatītājus un liek aizdomāties par mūžību. Izrādē skan Nino Rota mūzika no F. Fellīnī filmas „Kabīrijas naktis”. Pasākuma ilgums: 2.stundas.

„Tas, ko es daru šajā izrādē, tas ir vistuvāk man, tas arī es esmu – stāsta Konstantīns Raikins. - Es pats sastāvu no dažādiem žanriem. Poēzija, it īpaši augstā poēzija, - tā taču ir īpašs dvēseles stāvoklis. Kad lasu dzeju no skatuves – man tā ir tā pati loma, tie paši monologi. Viņi pakļaujas tiem pašiem skatuves esamības likumiem, kuriem pakļaujas jebkura dramatiskā loma. Pašlaik es jūtu īstas poēzijas intereses vilni. Cilvēkiem nepietiek kaut kāda dvēseles vitamīna, lai justos laimīgi, nepietiek kādas labas frāzes, skaistas runas. Tēvs man reiz teica: „Vienmēr lasi dzeju. Dari to neatkarīgi no tā, kas ir tavi klausītāji. Tas viņiem palīdzēs tevi labāk saprast un skatīties uz dzīvi vērenīgāk”.

Konstantīns Raikins - mākslinieciskais vadītājs teātra ”Satirikon”, Krievijas tautas aktieris, režisors, Krievijas valsts prēmijas laureāts, četras reizes ieguvis Krievijas valsts nacionālo prēmiju „Zelta maska”, K. Staņislavska fonda prēmijas laureāts. „Kristāla Turandota”, „Kaija”, „Elks”, „Triumfs” prēmiju ieguvējs, „Skatuves mākslas augstskalas” mākslinieciskais vadītājs, profesors.

Biļetes ir pieejamas «Biļešu serviss» kasēs, kā arī internetā:
Poētiskā mono izrāde VIRS BALAGĀNA DEBESIS/ NAD...

Pasākuma vietne Facebook: https://www.facebook.com/events/233...