Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Video: Dmitrija Petrenko "Neglītais pīlēns" Leļļu teātrī. Izrādes fragmenti

Redakcija
Redakcija
Dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena literārā pasaka par mazo, vientuļo pīlēnu, kurš izauga par skaistu gulbi, ir daudzu paaudžu iemīļota lasāmviela.

30. septembrī Latvijas Leļļu teātrī notika preses konference, kas bija veltīta režisora Dmitrija Petrenko iestudētajai izrādei "Neglītais pīlēns", kas nu ir tapusi arī latviešu trupā un pirmizrādi piedzīvos rīt, 3. oktobrī plkst. 14.00.

Preses konferencē piedalījās režisors Dmitrijs Petrenko, dramaturgs Matīss Gricmanis, kā arī aktieri - Santa Didžus, Miķelis Žideļūns un Arnita Jaunzeme. Izrādes radošā grupa vēstīja, ka izrādē ir ieviesti daži jauni raksturi un sižeta pagriezieni, kas nav atrodami Andersena pasakā, un sižetiskā līnija ir veidota tā, lai katram skatītājam būtu personīgā telpa savai fantāzijai stāsta atklāsmē. Krāsaini tēli, skaudras realitātes atspoguļojums, bet pāri visam mūžsenās vērtības, kas caurauž H.K.Andersena darbus - sirsnība, gudrība un cilvēka iekšējā skaistuma apziņa.

Piedāvājam video sižetu, kurā varam ieraudzīt fragmentus no izrādes, kā arī dzirdēt un saklausīt vērtības, kuras savā radošajā darbībā ietvēris izrādes režisors Dmitrijs Petrenko, kā arī dramaturgs Matīss Gricmanis.

Vairāk par izrādi lasāms ŠEIT. Tuvākās izrādes 3.oktobrī un 8. novembrī. ,Biļetes nopērkamas Leļļu teātra un Biļešu paradīzes kasēs
Vērtējums: +1