Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Hermaņa Paukša lugas iestudējums Madridē

Redakcija
Redakcija

Kā Dramaturgu teātri informē režisors Jānis Ozoliņš–Ozols, kurš jau daudzus gadus dzīvo Spānijā, š.g. 27. maijā Spānijas galvaspilsētā Madridē nacionālo svinību – Madrides sacelšanās pret Napoleonu ietvaros notiks Hermaņa Paukša lugas „Šakāļu uzbrukuma” pirmizrāde šajā valstī. Luga tikusi iestudēta teātrī „Teatro De Malasana” un šī uzveduma režisors Jānis Ozoliņš–Ozols pieļauj, ka H. Paukša luga „Šakāļu uzbrukuma” ir pirmā spāņu valodā tulkotā un Spānijā iestudētā latviešu luga.

Režisora Jāņa Ozoliņa–Ozola, kurš kino un televīzijas režiju studējis Madrides Audiovizuālo mākslu augstskolā, veidotās filmas piedalījušās dažādos starptautiskos festivālos, iegūstot tajos vairākas balvas. Pašlaik, sadarbībā ar dzejnieci Annu Rancāni Ozoliņš–Ozols strādā pie scenārija filmai par Latgales dziesminieku Andryvu Jurdžu.
Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Šobrīd notiek aktīvi iekārtošanas darbi skatītājiem (t.sk. bērniem un invalīdiem) piemērotākās telpās, lai teātris jau tuvākajā laikā varētu turpināt iesākto aktiermeistarības, personības pilnveidošanas un izrāžu iestudēšanas darbu. Tiem bijušajiem teātra dalībniekiem, citiem teātra mākslas cienītājiem un interesentiem, kas var un vēlas jebkādā veidā atbalstīt teātra pārcelšanos, lūdzam sazināties ar teātri, rakstot vēstules uz e-pasta adresi: dramaturgu.teatris@gmail.com, lai vienotos par abpusēji izdevīgu sadarbību. Visi, vairāk nekā 200 teātra pašreizējie dalībnieki izsaka cerību, ka vienīgajam teātrim, kas nopietni rūpējas par latviešu dramaturģijas nākotni, atradīsies pietiekami daudz atbalstītāju, lai tas varētu veiksmīgi īstenot šo projektu.

Dramaturgu teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3. Vairāk informācijas skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...