Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Mirusi aktrise Velta Skurstene

Redakcija
Redakcija

Mirusi aktrise Velta Skurstene
Foto no talsuvestis.lv


Latvijas vadošie mediji ziņo, ka mūžībā aizgājusi aktrise Velta Skurstene.

Skurstene dzimusi 1930. gada 19. decembrī Talsos, liecina Latvijas Radošo savienību padomes informācija. 1951. gadā viņa pabeidza Natālijas Draudziņas ģimnāziju Rīgā un iestājās Valsts Teātra institūtā.

No 1956. līdz 1958. gadam Skurstene strādāja Valsts Leļļu teātrī. No 1958. līdz 1989. gadam - Valsts Jaunatnes teātrī. Paralēli darbam teātrī viņa piedalījusies dažādos iestudējumos un raidlugās Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio. Daudziem atmiņā ir Sietiņienes loma filmā "Dāvana vientuļai sievietei".

Nozīmīga vieta Veltas radošajā biogrāfijā ir Latvijas Televīzijai. Slavenā lelle Gustiņš jeb īstajā vārdā Augusts Kvēps – aktrises Skurstenes rokās un neparastajā balsī kļūst par vienu no nesen dzimušās televīzijas pazīstamākajiem tēliem, ko iemīl ne tikai mazie, bet arī pieaugušie skatītāji. Un atceras joprojām.

Savulaik Skurstene sadarbojās ar skaņu ierakstu firmu "Melodija", ierakstot lugas un pasakas bērniem, pagājušajā gadā, kad Skurstene svinēja 91 gada jubileju.

Aktrise bija tieša izteikumos un palikusi arhīvos arī patiesi skarbiem vārdiem politiķiem LTV priekšvēlēšanu diskusijās pirms vairākiem gadiem