Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Lugas “Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” iestudējums

Redakcija
Redakcija

Februārī Dramaturgu teātrī notiek beidzamie sagatavošanās darbi pirms dramaturģes Annas Kerijas Studentes lugas "Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas..." iestudējuma gaidāmās pirmizrādes. Šī luga ir noslēpumaina, mistiska parādība un tā kļuvusi par notikumu arī tās tapšanā iesaistītajiem aktieriem. Lugas darbība norisinās tuvākajā nākotnē.

Saskaroties ar kādu neizskaidrojamu parādību, galvenā varone nonāk iekšējā konfliktā ar sevi un apkārtējo pasauli. Tehnoloģiju attīstības laikmetā, kad apskāviens tiek nolikts muzeja plauktā kā vēstures artefakts, tomēr spēj dzimt mīlestība. Vai tā radusies ļauno spēku neveiksmīgas buršanas rezultātā vai - kā sargeņģeļa aizsardzības labais plāns? Bet varbūt tas ir galvenās varones, kura alkst atrisināt savas dzīves sarežģīto situāciju, izmisīgais dvēseles kliedziens?

„Cilvēks ir daudzdimensionāla būtne, un dzīves pamats ir dvēsele. Ķermenis, vecums, sociālais stāvoklis - tas viss ir tikai domas un laika radītas ilūzijas, kas norāda uz šīs dzīves vienreizību. Katrs cilvēks ir ļoti individuāla un ne ar ko nesalīdzināma personība, bet mīlestība ir dzīvības pamats, tai vienmēr ir taisnība!” šīs domas autore ievijusi savā lugā.

Pēc dramatiskās komēdijas ar iedvesmojošu noslēgumu „Roku dzelžos uz brīvību” iestudējuma Annai Kerijai Studentei šis ir otrais darbs režijā, tērpus jaunajai izrādei veidojusi tērpu dizainere Kerija. Lomās tajā būs redzami Dramaturgu teātra aktieri Anda Kronberga, Anita Matisone, Baiba Jegorova, Baiba Kūlaine, Diāna Dumbre, Elīna Skrastiņa, Inese Matvejeva Gērena, Inga Špūle, Gundega Putniņa, Liene Nollava, Signe Sēne, Aigars Rozentāls, Aivars Alps, Guntis Kalniņš, Kristaps Legzdiņš, Māris Jirgens un Pāvels Ņevodņičenko.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Šobrīd notiek aktīvi iekārtošanas darbi skatītājiem (t.sk. bērniem un invalīdiem) piemērotākās telpās, lai teātris jau tuvākajā laikā varētu turpināt iesākto aktiermeistarības, personības pilnveidošanas un izrāžu iestudēšanas darbu. Tiem bijušajiem teātra dalībniekiem, citiem teātra mākslas cienītājiem un interesentiem, kuri var un vēlas jebkādā veidā atbalstīt teātra pārcelšanos, lūdzam sazināties ar teātri, rakstot vēstules uz e-pasta adresi: dramaturgu.teatris@gmail.com, lai vienotos par abpusēji izdevīgu sadarbību. Visi, vairāk nekā 200 teātra pašreizējie dalībnieki izsaka cerību, ka vienīgajam teātrim, kas nopietni rūpējas par latviešu dramaturģijas nākotni, atradīsies pietiekami daudz atbalstītāju, lai tas varētu veiksmīgi īstenot šo projektu.

Dramaturgu teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (šobrīd ieeja no Zemitāna ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... Vairāk informācijas skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...