Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: Leļļu teātra aktrisei Silvijai Biterei 75. Priekā, krustmāte Agate!

Redakcija
Redakcija
Latvijas Leļļu teātra kolektīvs šodien sveic savu kolēģi un leģendāro aktrisi Silviju Biteri nozīmīgajā jubilejā!
Nu jau apritējuši vairāk nekā 50 gadi kopš Latvijas Leļļu teātra aktieru trupā strādā Silvija Bitere – aktrise, kuras seju un balsi atpazīst teātra un TV skatītāji daudzās paaudzēs. Ar iespaidīgu nospēlēto lomu skaitu viņa mazos skatītājus ievedusi pasaku un brīnumu valstībā piecu desmitgažu garumā, atdzīvinot lelles ne vien ar perfekto tehnisko izpildījumu, bet pāri visam – ar silto, niansēm bagāto un līdz nepazīšanai pārvērsties spējīgo balsi. Iespējams, visslavenākā no lomām – krustmāte Agate, ko aktrise spēlē nu jau teju 30 gadus.

Silvija Bitere absolvējusi Rīgas kultūras un izglītības darbinieku tehnikumu un J. Vītola Latvijas valsts konservatorijas Teātra fakultāti. 1967. gadā Silvija sāka darba gaitas (toreizējā) Latvijas PSR Valsts leļļu teātrī. Daudzo darba gadu gaitā viņa sevi parādījusi un vēl joprojām turpina apliecināt kā aktrisi ar plašu ampluā, vienlīdz izteiksmīgi iedzīvinot gan lirisko tēlu, gan komisko varoņu lelles. Silvija Bitere ir teātra aktieru trupas pamats ne tikai kā aktrise, bet arī kā kolēģe un skolotāja, kurai ir talants un gadu gaitā iegūtas, nenovērtējamas zināšanas leļļu mākslā. Brīžos, kad pati nekāpj uz skatuves, Silvija ir izrāžu vadītāja, bez kuras nav iedomājama Lielās zāles iestudējumu norise. Pie viņas kā dzīves un sirdsgudra drauga bieži ved daudzu teātra kolēģu ceļš, apbrīnojot Silvijas spēju apvienot nerimstošu optimismu ar staltu stāju un lepnumu. Aktrises balsī runā daudzu animācijas filmu varoņi, un lielu daļu mūža viņa bijusi cieši saistīta arī ar televīziju - piedalījusies populārajos bērnu raidījumos “Kling, klang esam klāt”, “Reiz runcis Renārs”, “Kraukļa krājumi” u.c.

Iespēja Silviju Biteri redzēt klātienē ir jau rīt, 1. augustā – izrādēs “Un atkal Pifs” plkst. 11.00 un 14.00.
Vērtējums: