Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: “Gaismas spēles ziemas mijkrēslī” Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā

Redakcija
Redakcija
Tikai pusstundas braucienā no Rīgas centra ir iespēja baudīt neparastas sajūtas. “Gaismas spēles ziemas mijkrēslī” Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ir samērā jauns notikums. Tā galvenais uzdevums ir radīt muzejā gaišāku noskaņojumu tumšajos novakaros, padarīt to apmeklētājiem tīkamāku un interesantāku. Pašā ziemas viducī muzejs pārvēršas pasaku valstībā, kur ēkas un istabas tiek īpaši izgaismotas. Ielūkojoties caur lodziņiem, var redzēt, kā mūsu senči dzīvojuši un svētkus svinējuši.

Tiek izgaismota Vidzemes sēta, Kurzemes zemnieka sēta, Darvas ceplis, dzirnavas, Usmas baznīca, Lībiešu sēta, Mauri un Kurzemes zvejinieka sēta, bērnu rotaļu laukums.

Arī KultūrasVēstis.lv redakcija ļāvās pastaigai Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Piedāvājam jums virtuālo tūri pa izgaismotajām takām tumsā slīgstošajā priežu mežā, kā arī fragmentus no intervijas ar Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītāju Igoru Ziemeli.

Ieejas biļešu cenas: pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas, 0.70 € skolēniem, 1.40 € pensionāriem un studentiem, 2.00 € pieaugušajiem, 4.00 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene).

Pasākuma norsies laiks un vieta:
no 26.12.2015. līdz 10.01.2016 (no plkst. 15.00 līdz 20.00); Brīvdabas ielā 21.
Pie muzeja Galvenajiem vārtiem pieejama bezmaksas auto stāvvieta.
Vērtējums: +2