Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: “Kurtizāņu ugunskurs” iedziedāts latgaliešu valodā

Redakcija
Redakcija
Atzīmējot Dzimtās valodas dienu Folkloras kopa “Upīte” iztulko un iedzied dzimtajā latgaliešu valodā, vienu no kopas mīļākajām dziesmām – Edvīna Zariņa un grupas “Dakota” dziesmu “Kurtizāņu Ugunskurs”. Šī dziesma ir neatņemama folkloras kopas sastāvdaļa, kad kopa dodas atceļā no koncertiem, kopā svin svētkus vai vienkārši atpūšas.

Kā stāsta folkloras kopas “Upīte” vadītājs Andris Slišāns – “Mums 2020. gada vasarā bija vienreizēja iespēja satikties, sadraudzēties un izbaudīt pie sevis neaizmirstamu grupas “Dakota” koncertu Balvu novada, Šķilbēnu pagasta Upītē – salmu ruļļu estrādē. Klātienē dziedāt līdz un izbaudīt daudzas Edvīna Zariņa sarakstītās dziesmas. Sajust Kurtizāņu Ugunskuru dzīvajā. Mēs jau tad ielikām iedīgli FKUpīte un grupas “Dakota” sadarbībai, ko diemžēl iztraucēja dažādi Covid-19 infekcijas ierobežojošie pasākumi, uzzinot par ļoti bēdīgo ziņu, ka Edvīns Zariņš ir devies mūžībā, izlēmām izveidot tautā mīļotās dziesmas Latgalisko versiju”.

Dziesmas tulkojumu un apdari veica Folkloras kopas “Upīte” dalībnieki, ieraksts un dziesmas apstrāde izveidota Bigmaar’s Records studijā Upītē Māra Keiša vadībā, bet video stāstu izveidoja Kate Slišāne.

Līdz šim folkloras kopa “Upīte” ir izdevusi četrus albūmus. Jaunākajā albūmā “Padzīdam i…” piesaistot vairākus Latvijā populārus mūziķus, kā Renāru Kauperu, Katrīnu Dimantu, Jāni Strapcānu, Kristapu Rasimu, Arni Slobožaņinu un daudzus citus, izveidotas dažādos stilos balstītas tautas dziesmu apdares. Šajā albūmā tika iekļautas 17 vīru dziesmas, kuras pierakstītas Ziemeļlatgalē. Piecām no šīm dziesmām ir izveidoti, producentes Evikas Muiznieces vadībā, profesionāli videoklipi.
Vērtējums: