Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: Dainis Īvāns: barikādes bija mūsu kultūras spēka apliecinājums

Redakcija
Redakcija
Barikādes pieminot un atceroties, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Brīvības bulvārī 32, Rīgā, notika tikšanās ar Latvijas Tautas frontes pirmo priekšsēdētāju, Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētāja vietnieku, pašlaik – Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pētnieku Daini Īvānu.

Tikšanās laikā Dainis Īvāns izstāstīja savu redzējumu par Latvijas Republikas 3. atmodas laiku no sava skatu punkta, kā galvenos savas 3. atmodas sākumpunktus minot cīņu pret jauna HES būvi Daugavā, kā arī cīņu pret iesaukšanu Padomju armijā. Par barikāžu laiku Dainis Īvāns saka, ka tām bija nepārvērtējama nozīme lūzuma brīdī 1991. gadā, bet par mēģinājumiem barikāžu atceres laikā tamborēt jaunu valdību, kas ir aizkulišu kundziņu mēģinājums atgriezties pie naudas pārdales, Dainis Īvāns saka - tā savā ziņā ir barikāžu upuru piemiņas zaimošana, cerams, ka viņiem paliks kauns.

Piedāvājam ieskatu pasākumā
Vērtējums: +2