Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Operetes teātra koncertā «Musique d'amour» skanēs ukraiņu tautas dziesma «Vijole spēlē»

Redakcija
Redakcija

Atbalstot Ukrainas tautu un paužot nosodījumu pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā, Operetes teātris teatralizētajā koncertprogrammā «Mīlestības mūzika» («Musique d'amour»), kas notiks 26. aprīlī plkst.19 VEF Kultūras pilī, iekļāvis ukraiņu tautasdziesmu «Vijole spēlē». To speciāli šim koncertam aranžējis itāliešu diriģents Enriko Dzullino.

«Laikā, kurā šobrīd dzīvojam, ir ļoti svarīgi saglabāt tādas vērtības kā līdzcietību un spēju mīlēt. Tikai mīlestība stiprina un uztur dzīvību, dzīvesprieku. Mūsu koncerta vadmotīvs ir mīlestības mūzika visās tās izpausmēs, kā dzīvesprieka un mīlestības «eksplozija» iepretim pasaulē notiekošajam, tādēļ mūsu koncertā 26. aprīlī Operetes teātra komanda būs līdzās ukraiņu tautai ne tikai sirdī un darbos, bet arī mūzikā. Itāliešu diriģents Enriko Dzullino mūsu teātrim ir uzdāvinājis skaistu ukraiņu tautas dziesmas «Vijole spēlē» aranžiju simfoniskajam orķestrim. Liels paldies viņam par to! Esam vienoti – ar miera domām pāri robežām. Esam vienoti mūzikā un mīlestībā!» uzsver Operetes teātra mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Itāliešu diriģents Enriko Dzullino (Enrico Zullino) dzimis Itālijā, Gallipoli pilsētā, studējis Tito Skipas konservatorijā Lečē, čella klasē, vienlaikus apgūstot arī kompozīciju un diriģēšanu Monopoli konservatorijā. No 2010.gada paralēli mūziķa karjerai veic nošu transkripcijas mūzikas izdevniecībai «Glissato», ražīgi darbojas arī kā komponists. No 2018. gada darbojas kā nošu transkriptors, aranžētājs un galvenais diriģents mūzikas asociācijā «Tito Skipa», kuru dibinājis slavenā itāļu tenora dēls.

Jau vēstījām, ka koncertā piedalīsies operdīva Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns / Itālija), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Alfr. Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkne Patrīcija Kozlovska (soprāns;), Dainis Skutelis (tenors), Kārlis Rūtentāls (tenors), Dainis Kalnačs (tenors), Nauris Indzeris (baritons), pirmoreiz mūsu koncertos – arī šarmantā vijolniece un «Lielās mūzikas balvas» laureāte Paula Šūmane, kā arī Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Programmā: fragmenti no Franča Lehāra operetēm «Jautrā atraitne», «Grāfs fon Luksemburgs», «Paganīni», «Skaista ir pasaule», «Džūdita», «Smaidu zeme», Lelles Olimpijas ārija no operas Žana Žaka Ofenbaha operas «Hofmaņa stāsti», fragmenti no Karla Cellera operetes «Putnu pārdevējs», Imres Kalmāna operetes «Silva. Čardaša karaliene», Karla Millekera operetes «Laupītājs Gasparone», Johana Štrausa operetes «Čigānu Barons», Čarlza Lekoka operetes «Roka uz sirds», Imres Kālmāna operetes «Silva», Roberta Planketa operas «Korneviļas zvani» un Vitorio Monti «Čardašs».

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs unwww.bilesuparadize.lv
Biļešu cenas: 15 – 35 EUR. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem - 20% atlaide!

Informācija par koncertu un māksliniekiem pieejama gan sociālajā tīklā «Facebook»: https://www.facebook.com/OperetesTe... gan Operetes fonda mājaslapā: operetesteatris.l vai LATVIJAS OPERETES FONDS - JAUNUMI

SVARĪGI! Pie ieejas jāuzrāda digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19 vai arī ir izslimojusi Covid-19, un personu apliecinošs dokuments. Sertifikāts nav jāuzrāda bērniem līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot).