Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: Aicina uz Rīgas svētku kultūras pasākumiem Spīķeru kvartālā

Redakcija
Redakcija
Rīgas svētkos daudzveidīgi kultūras pasākumi notiks Spīķeru kvartālā, sākot ar „Rīgas svētku restorānu” ikvienam gardēdim, pasākumu jauniešiem „Riga Funk Fest” ar enerģiski spēcīgiem muzikāliem priekšnesumiem, un beidzot ar Daugavas folkfestivālu un senās Rīgas kuģu apskati.

15. augustā no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.30 Spīķeru centrālajā laukumā jau otro gadu tiks atvērts „Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni, lai ikvienam apmeklētājam piedāvātu iepazīt un nogaršot īpašus sezonālus ēdienus no vietējiem produktiem. Svētku viesi varēs piedzīvot unikālu atvērta tipa restorāna atmosfēru, kurā ar gatavošanas prasmēm pārsteigs populāri latviešu šefpavāri, labu noskaņojumu palīdzēs radīt mūziķu priekšnesumi, prieku un jautrību radīs dažādi konkursi un atrakcijas. Šogad svētkos piedalīsies restorāni: „3 Þrir”, „Avalon”, „B-Bārs”, „Burkāns”, „Kaļķu vārti”, „KID*”, „Le Dome”, „MUUSU”, „Ostas skati”, „Piens Gatavo”, „Streetburgers”, „Tinto”, „Vairāk saules”, „Valtera restorāns” un „Vincents”.

Savukārt 16. augustā, Spīķeru kvartālā notiks Daugavas folkfestivāls, kas apmeklētājiem piedāvās gan zināmu, gan mazāk pazīstamu grupu no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas muzikālo sniegumu. Festivālu ieskandinās koncertuzvedums bērniem „Kā zvēri Daugavu raka”. Pēc koncertuzveduma iedzīvotājiem muzicēs pašmāju un ārzemju populāras folkmūzikas apvienības – „Iļģi”, „Kokle”, „Brāļi un māsas”, kā arī „Malva & Kirsipu” (Igaunija) un folkloras grupa „Žemyna” (Lietuva) u.c.
Plašāk par svētku norisi Spīķeru kvartālā video intervijā pastāsta Rīgas Tūrisma Attīstības biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua un Daugavas folkfestivāla projekta vadītāja Signe Sniedze.
Kokles izpildījums: dziesminieks Ēriks Pozemkovskis.
Vērtējums: +1