Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: Rīgas svētkos pie Sv. Pētera baznīcas notiks Rīgas viduslaiku tirgus

Redakcija
Redakcija
Sestdien, 15. augustā, visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz 21.00 laukumā pie Sv. Pētera baznīcas notiks Rīgas viduslaiku tirgus. Svinot Rīgas ostas 815. gadskārtu un akcentējot ostas nozīmi pilsētas tapšanā un attīstībā, viduslaiku tirgus šogad pievērsīsies seniem kuģiem, kuģošanai, tirdzniecībai, kā arī viduslaiku Rīgas iedzīvotāju sadzīvei, spēlēm un rotaļām. Rīgas svētku apmeklētāji varēs vērot bruņinieku turnīrus, viduslaiku dejas, uzzināt par viduslaiku rīdzinieku apģērbiem, rotām, bruņojumu un nodoties citām izklaidēm. Pie viduslaiku tirdziņa darbosies bērnu rotaļu laukums, aicinot aktīvi līdzdarboties svētku mazos apmeklētājus.

Viduslaiku tirgus šī gada Rīgas svētkos būs kā neliela viduslaiku saliņa pašā Vecrīgas sirdī, kurā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja iejusties viduslaiku Rīgas atmosfērā, iegādāties oriģinālus un kvalitatīvus viduslaikus raksturojošus suvenīrus un amatniecības izstrādājumus.

No 15. augusta plkst. 10.00 līdz 16. augusta plkst. 18.00 Doma laukumā Rīgas svētku apmeklētājiem tiks piedāvāta unikāla iespēja – aplūkot 9. gs. vikingu kuģi „Indriķi”. „Indriķi” būvējis galdniecības meistars Juris Zīle. Kuģis tapis četru gadu laikā, no 2010.-2014. gadam. Kuģa korpuss, brangas un apšuvums veidots no ozola koka, bet klājs no priedes koka. Kuģis nodēvēts Jura Zīles vectēva vārdā, kurš bija pirmo divu latviešu dziesmu svētku virsdiriģents. Kuģa garums ir 14.85 metri, platums 3,65 metri, augstums 3,6 metri. „Indriķis” paredzēts 20 airētājiem, izlaistas buras kopējais laukums aizņem 50 m2,tā masta augstums 8,5 metri. Kuģis bagātīgi dekorēts ar kokgriezumiem, kuros attēlotas mitoloģiskas būtnes un augu valsts.

Pasākumu rīko biedrība „Komturia-Riga”. Atbalsta Rīgas dome un biedrība „Latviešu karavīrs”. Plašāk par svētku pārsteigumiem un norises gaitu nelielā video intervijā pastāsta pasākuma organizatoru pārstāvis Normunds Jērums.
Vērtējums: +1