Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Rīgā notiks ikgadējais brīvrunu čempionāts “Štuka par bazaru“

Redakcija
Redakcija

30. jūnijā, plkst. 20:00 Griziņkalna sporta kompleksā norisināsies ikgadējais brīvrunu čempionāts jeb brīvrunu batls starp labākajiem brīvrunātājiem Latvijas hiphopā “Štuka par bazāru”, informē portāls balticevents.info.

“Štuka par bazaru“ ļauj savā starpā sacensties gan jaunajiem, gan jau pieredzes bagātiem brīvrunas māksliniekiem lielas auditorijas un žūrijas priekšā. Asi vārdi mijas ar humoru, ģeniāli teikumi – ar neveiksmīgiem vārdu salikumiem, labas idejas ar vēl labāku izpildījumu. Emocijas papildina tas, ka pasākumu klātienē vēro vairāki simti skatītāju, kas gan uzgavilē, gan, ja vajadzīgs, izsvilpj dalībniekus, radot īstu, nesamākslotu atmosfēru.

Šī gada žūrijā būs viens no atpazīstamākajiem “ Štuka par bazaru” dalībniekiem Idus Abra. Viņam pievienosies populārais hip-hop mākslinieks, kurš arī vairākkārt ir uzvarējis brīvrunu batlā – Edavārdi. Un viņiem pievienosies viens no pašmāju hip-hop mūzikas žanra celmlaužiem – reperis Kurts no leģendārās apvienības ”S'T'A.

Tradicionāli vairākos posmos notiek atlases Rīgā, lai izcīnītu iespēju piedalīties lielajā finālā. Pēdējo gadu laikā brīvrunu batls ir izcīnijis ne tikai savu vietu Rīgā, bet arī kopā ar “Ghetto Games: dodās uz Latvijas lielākajām pilsētām.

Šoreiz savu vietu finālā ir izcīnījuši astoņi spēcīgākie mākslinieki. Tie ir “Zirnis” jeb Arvis Zirnītis no Jūrmalas, “Kreisais Krasts” pārstāvis “E.V” jeb Kārlis Pauls Šenhofs no Ogres, 19 gadu vecs “Burlax” jeb Olafs Aleksandrs no Jelgavas, “Trippy Marks” jeb Marks Bumbuls no Rīgas, liepājniece “Kuka” jeb Izabella Jākabsone, kura ir vienīgā meitene batlā, “Ryuma” jeb Vladislavs Rjumins no Piņķiem, rīdzinieks “TeniSwami” jeb Dāvis Dāvids Desmitnieks un “Baumis 302” jeb Mārtiņš Baumanis no Valmieras.

Brīvrunu batls šajā gadā notiks bezmaksas, tāpēc organizatori aicina skatītājus nākt atbalstīt, pasākuma sākums ir plkst. 20:00. Vieni no viesmāksliniekiem šajā pasākumā būs arī Eirovīzijas dalībnieki, pašmāju jaunā, populārā grupa “Citi Zēni”. Tieši 1000 EUR ir arī tas, ko brīvruna batla uzvarētājs varēs izcīnīt uzvarot šajā konkursā.