Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Aicina piedalīties Latvijas Mākslinieku savienības talkā “Mākslinieks talko”

Redakcija
Redakcija

22. aprīlī no plkst. 10.00-15.00 LMS Radošajā kvartālā “Kombināts MĀKSLA”, Gaujas ielā 1,3,5,9, Rīgā norisināsies Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) rīkotā talka “Mākslinieks talko”.

Latvijas Mākslinieku savienība aicina LMS biedrus un mākslas interesentus piedalīties Latvijas Mākslinieku savienības talkā “Mākslinieks talko”.

Talkas laikā tiks sakoptas Latvijas Mākslinieku savienības muzeja ekspozīciju zonas. Talkas dalībniekiem paredzēta ekskursija, kurā būs iespēja iepazīt radošā kvartāla teritoriju, Latvijas tēlniecības un akmens apstrādes vēsturi, tikties ar kvartāla māksliniekiem, kā arī apskatīt LMS muzeja tēlniecības, keramikas, scenogrāfijas un ielu mākslas kolekciju ekspozīcijas.

Tikšanās no plkst. 10.00 Gaujas ielā 1.

Norise:

10.00 - 14.00 Lielā talka LMS muzeja ekspozīciju zonās.
14.00 Pusdienas
14.30 Ekskursija LMS Radošajā kvartālā “Kombināts MĀKSLA”, kuras laikā būs iespēja iepazīt radošā kvartāla teritoriju, apmeklēt mākslinieku darbnīcas, kā arī apskatīt muzeja tēlniecības, keramikas, scenogrāfijas un grafiti kolekciju ekspozīcijas.

LMS Radošais kvartāls „Kombināts MĀKSLA” ir vēsturiski jau no 1903. gada veidojies Rīgas radošais kvartāls, kur strādājuši tādi mākslinieki kā tēlnieki Augusts Folcs (1851-1926) un Kārlis Zāle (1988-1942) un tapuši tādi valstiski nozīmīgi darbi kā Brāļu kapu memoriāls.

Kvartāla teritorijā 20.gs.50.-90. gados atradās mākslas kombināta “Māksla” darbnīcas, radot lielāko mākslinieku radošo bāzi Latvijas teritorijā.

Šobrīd LMS Radošais kvartāls “Kombināts MĀKSLA” ir daļa no Latvijas Mākslinieku savienības muzeja (muzejs akreditēts 2022.g.).

Kopš 2013. gada kvartāls darbojas kā radoša platforma dažādām kultūras un mākslas iniciatīvām, tajā ik dienu strādā dažādu mākslas veidu pārstāvji, kā arī tiek veikti projekti ar mērķi veicināt kvartāla teritorijas revitalizāciju un padarīt sabiedrībai pieejamu un pamanāmu tā unikālo identitāti.