Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Latvijas Televīzijā 24. novembrī pirmizrādīs dokumetālo filmu “Paula un ceļš”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Televīzijā ceturtdien, 24. novembrī, gaidāma pirmizrāde dokumentālajai filmai “Paula un ceļš” – režisora Andreja Verhoustinska un scenārija autores Henrietas Verhoustinskas personīgajam stāstam par Paulas Tisenkopfas cīņu ar krūts vēzi.

Filmas autori par Paulas Tisenkopfas cīņu ar vēzi uzzināja viņas izstādē “Paštrokšņi” Laubes namā, kas bija īsts mākslas fakts, drosmīgs pavisam jaunas sievietes stāsts par sevis apjēgsmi slimībā, par mēģinājumu to pārvarēt un tikt galā ar jauno dzīves realitāti. “Pēc šīs izstādes apmeklējuma Henrietai radās ideja viedot filmu par Paulu, jo viņa ļoti atklāti runā par vēzi. Neslēpjas, nevairās un tiešām saka to, ko domā, kas ir ļoti, ļoti cienījami,” teic režisors Andrejs Verhoustinskis.

Dokumentālās filmas darbība norisinās neilgi pēc ārstēšanās noslēguma, tomēr galvenās varones dzīvē joprojām ir ārstu pārbaudes, magnētiskās rezonanses un hormonu terapija. Pēc izārstēšanās Paula sāk jaunu dzīvi, kam par lieciniekiem kļūst filmas autori, – jauna mājvieta, jaunas attiecības, jauni projekti un jauni izaicinājumi, arī nedēļu ilgs kāpiens kalnos Nepālā. Paula no jauna iepazīst sevi, un filmas skatītāji iepazīst Paulu kopā ar viņas bērniem, māsu un vecākiem.
Andrejs Verhoustinskis: “Vēzis ir smaga pieredze visiem iesaistītajiem – gan slimniekiem, gan tuviniekiem. Paulas atklātība, dzīvesprieks, gudrība un spēja reflektēt, iespējams, palīdzēs kādam rast papildu spēku, lai cīnītos ar vēzi. Šī ir filma par Paulas personības spēku, jo smagā slimība viņu nesalauza, bet padarīja tikai stiprāku.”

Filmas scenārija autore ir režisora Andreja Verhoustinska sieva Henrieta Verhoustinska, mūziku rakstījusi meita Katrīna Anna Verhoustinska. Andrejs atzīst: “Mēs kā autori šajā filmā esam atļāvušies būt sentimentāli. Jāatzīst, ka radīt šo dokumentālo stāstu bija ļoti personīgs pārdzīvojums, jo mana mamma onkoloģe Vaira Verhoustinska no vēža mira 42 gadu vecumā, bet par ārsti bija kļuvusi, jo abi viņas vecāki agri aizgāja šīs slimības dēļ.”

Filma veidota LTV Kultūras redakcijā. Galvenais operators ir Andrejs Verhoustinskis, montāžas režisors – Māris Martušs, skaņas pēcapstrādi veikusi Diāna Pāvilsone.

Dokumentās filma “Paula un ceļš” pirmizrāde – 24. novembrī plkst. 21.10 LTV1 un REplay.lv.