Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Trešdien Spīķeru laukumā atklās interaktīvo mākslas sienu „Es novēlu Latvijai”

Redakcija
Redakcija

Trešdien Spīķeru laukumā atklās interaktīvo mākslas sienu „Es novēlu Latvijai”
Vanda Sondore

11.novembrī Spīķeru kvartāla laukumā tiks atklāta interaktīva mākslas siena - izstāde, kuras ietvaros ikvienam apmeklētājam būs iespēja apskatīt sešu mākslinieku lielformāta darbus, kas radīti domājot par Latviju, tās dzimšanas dienas mēnesī. Tāpat ikvienam izstādes apmeklētājam būs iespēja papildināt mākslas sienas radošo izpildījumu, uzrakstot uz tās arī savu novēlējumu Latvijai 97.dzimšanas dienā.

Izstādē apskatāmi jauno mākslinieku Vandas Sondores, Jūlijas Podskočijas, Mārītes ZīmeIes, Annas Pabērzas, Kaspara Bērziņa un Talitas Vālodzes radošie darbi. Māksliniece Anna Pabērza atklāj, ka par viņas darba iedvesmas avotu kalpojusi visiem tik labi zināmā dziesma "Tik un tā", kurā apdziedāts Latvijas skaistums un atspoguļota pieķeršanās mūsu zemei. „Gleznojumā redzama ainava, kas papildināta ar pazīstamām latvju rakstu zīmēm, kas ļauj ieraudzīt gan konkrētas Latvijas vietas, gan arī atstāj vietu fantāzijai.” Savukārt māksliniece Vanda Sondore par savu darbu, kura nosaukums „Sakta”, teic īsi, bet kodolīgi : ”Par savām saknēm lepnums sirdī”.

Mākslas siena Spīķeros veidota kā apsveikuma kartiņas interpretācija, kuru papildināt ar savu novēlējumu Latvijai tiek aicināts ikviens izstādes apmeklētājs.

Interaktīvā mākslas siena būs apskatāma no 11.11.2015. līdz 11.12.2015., Spīķeru laukumā, Maskavas ielā 10k-1, Rīgā.