Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Rīgas vasaras programmā ikvienam iespēja sastapt savu kultūras notikumu

Redakcija
Redakcija

2021. gada vasara galvaspilsētā iezīmējas ar līdz šim nepieredzētu Rīgas vasaras programmu, kurā ikvienam ir iespēja sastapt savu kultūras notikumu, kas risināsies ielās, parkos un laukumos, ēkās un pagalmos gan pilsētas centrā, gan apkaimēs. Šie notikumi iedzīvotājus var pārsteigt, dodoties ikdienas gaitās vai brīvdienu pastaigās. Informācija par vasaras programmu būs pieejama tīmekļa vietnēs Home » LiveRiga un kultura.riga.lv, kā arī Rīgas pašvaldības sociālo tīklu kontos.

Rīgas vasaras programmas veidošanā pašvaldība aicināja iesaistīties radošo industriju pārstāvjus, biedrības un nodibinājumus, kā arī apkaimju aktīvistus. Programma veidota un tiek īstenota kā atbilde uz Covid-19 krīzi, pielāgojot pasākuma formātus drošai daudzpusīgu aktivitāšu norisei. Tā rezultātā iedzīvotāji varēs baudīt joku un mūzikas piesātinātas performances, čellu trio īpašu akustisku koncertprogrammu, dzirdēt kora mūzikas pop up dziedājumus, paiet līdzās mūzikas grupu un orķestru gājienam, kā arī vērot laikmetīgās dejas mākslu, iluzionistu un highline lentas staigātāju trikus, cirka un ielu mākslas izrādes pilsētvidē. Rīgas vasarā skanēs gan klaviermūzika, Baroka laika, gan mūsdienīga elektroakustiskā un džeza mūzika. Iedzīvotāji varēs piedalīties sarunu ciklos, dzejas un prozas lasījumos, iesaistīties diskusijās par šobrīd aktuālām tēmām.

Ikvienam interesentam būs iespēja audiogida pavadībā doties ekskursijās pa Viesturdārzu Čiekurkalnu un Āgenskalnu. Izglītojoši izzinošas pastaigas ar spēles elementiem sagaida Mežaparkā un piecās apkaimēs, kuras varēs apceļot velotūrē. Savukārt Zolitūdi aicina iepazīt, piesakoties orientēšanās spēlē. Būs arī kino pastaigas tūre, kuras laikā varēs dzirdēt muzikāls vēstījumus un vērot vides multimediālas instalācijas.

Vairākās apkaimēs iedzīvotājus pārsteigs interaktīvi vides objekti, noformējums pilsētas ielās un skvēros.

Programmā ir pasākumi, kas īpaši adresēti ģimenēm ar bērniem, jauniešiem un ikvienam, kurš vēlas sastapt savu kultūras notikumu Rīgas vasarā!

Līdztekus Rīgas vasaras programmai, kultūras notikumus piedāvā arī Rīgas pašvaldības kultūras centri un Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkas. Iestāžu piedāvājums pieejams tīmekļa vietnē kultura.riga.lv, kā arī iestāžu mājas lapās un sociālo tīklu kontos.

Rīgas vasaras programmu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Live Riga.