Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Noklausies Rēzijas Kalniņas un Ulda Marhileviča Ziemassvētku programmas „Mana roka Tavējā” pirmo singlu!

Redakcija
Redakcija

Ar Ulda Marhileviča jaunās dziesmas "Dievs pieskārās" ieskaņojumu tiek ieskandināts aktrises Rēzijas Kalniņas un Ulda Marhileviča oriģinālmūzikas projekts „Mana roka Tavējā”, kas no 20. decembra pārskanēs Latvijas dievnamus. Savukārt dienu pirms koncerttūres sākuma - 19. decembrī - klajā tiks laists šīs programmas mūzikas albums, kļūstot par lielisku dāvanu Ziemassvētkos.

Dziesma „Dievs pieskārās” ar Evas Dortānes vārdiem ir jaunās programmas pirmā bezdelīga, kas šonedēļ tiek nodota klausītāju vērtējumam. Ieraksts veikts „GEM Studio”.

Šobrīd abi mākslinieki aktīvi turpina darbu pie albuma ieskaņošanas, turklāt pirmo reizi ieraksts top ar 4200 kilometru ģeogrāfisko distanci: proti, Ulda Rīgā rakstītā mūzika, izmantojot interneta tehnoloģiju dāvātās priekšrocības, ceļo pie Rēzijas uz Novosibirskas Operas un baleta teātri, kur paralēli režisores pienākumiem aktrise ieskaņo jauntapušās dziesmas.

Pirmoreiz Rēzija un Uldis sastapušies 1987. gadā, veidojot amizanto videoklipu Ulda dziesmai „Komunālais blūzs”, bet pēcāk kopā strādājuši daudzos projektos, tostarp Dailes teātra mūziklā „Tobāgo!” Iztiekot bez skaļas reklāmas un savu misiju lieki neafišējot, arī baznīcās koncertējuši bieži, tiesa gan – katrs atsevišķi. "Mana roka Tavējā" ir pirmā abu kopīgā koncertprogramma, kas veidota mērķtiecīgi: rēķinoties ar akustikas nosacījumiem dievnamos, Ziemassvētku emocionālo tonalitāti un vienotu garīgo vēstījumu.

Koncertos piedalīsies arī Modris Laizāns (basģitāra), Ingus Feldmanis (ģitāra un mutes harmonikas), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) un Dzintars Beitāns (vijole).

Koncerta nosaukums – „Mana roka Tavējā” – aizgūts no Rudītes Losānes tāda paša nosaukuma dzejoļa, un tā tēlainais tulkojums ir ietilpīgs un visaptverošs: tiklab kā atrašanās dzīvesdrauga azotē vai kolēģa aizvējā, tiklab – Dieva un Mīlestības pavēnī.

Visi autori, kuru dzejoļi kļuvuši par pamatu koncertprogrammai „Mana roka Tavējā”, izgājuši dziļas ciešanas, pārvarējuši kaislību pilnas pretrunas un beidzot atraduši ceļu uz savu būtību. Tāda ir dzejniece un skolotāja Gunta Micāne, dzejniece un teoloģe, Iļģuciema sieviešu cietuma kapelāne Rudīte Losāne, Ilga Bērza, Eva Dortāne, Tatjana Zeiliņa-Jones un citi autori – viņu dzīves ir garīgā skola, no kuras pamācīties aicināts ikviens.

Koncerts „Mana roka Tavējā” ikkatru vedinās apjaust, ka arī klusums var būt skaņa, bet citkārt daiļrunīgāka par vārdiem izrādās mūzika. Jo ar vārdiem dažkārt viens otru pārprotam, bet mūzikā – nekad. Tāpēc programmā līdzās dziesmām skanēs arī instrumentālā mūzika, bet runātais vārds būs rūpīgi izmeklēts fragmentu kopums no Zālamana Augstās dziesmas. Ne velti taču arī mācītājs Juris Rubenis saka – tas, kas notiek starp vīrieti un sievieti, ir Dievs. Mīlestība ir Dievs. Tāpat kā daba.

Jau šobrīd ir skaidrs, ka klausītāji Latvijā gaidīt gaida šo tikšanos, jo biļetes uz koncertiem tikpat kā izpārdotas, tāpēc koncertu organizētāji aicina biļešu iegādi neatlikt uz pēdējo brīdi, un vēl pieejamās ieejas kartes iegādāties „Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī internetā.

Par koncertsērijas un arī jaunā albuma izveides lieldraugu kļuvusi „Jāņa Rozes grāmatnīca”.

Koncertu plāns:

20. decembrī plkst. 19:00 – Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā
21.decembrī plkst. 14:00 – Krustpils katoļu baznīcā
21.decembrī plkst. 19:00 – Jaunpiebalgas luterāņu baznīca
22.decembrī plkst. 19:00 – Rīgas Sv. Pētera baznīcā
23.decembrī plkst. 14:00 – Lielvārdes kultūras namā
23.decembrī plkst. 19:00 – Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā
25.deccembrī plkst. 16:00 – Jelgavas Sv. Annas baznīcā
25.decembrī plkst. 20:00 – Ogres Sv. Meinarda Romas katoļu baznīcā
26.decembrī plkst. 14:00 – Ventspils baptistu baznīcā
26.decembrī plkst. 19:00 – Liepājas Sv. Annas baznīcā
27.decembrī plkst. 19:00 – Cēsu Sv. Jāņa luterāņu baznīcā
28.decembrī plkst. 19:00 – Kuldīgas Sv. Annas baznīcā
29.decembrī plkst.19:00 – Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā
30.decembrī plkst. 14:00 – Dobeles luterāņu baznīcā
30.decembrī plkst. 19:00 – Baltezera baznīcā