Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Janvārī sāksies darbu pieteikšana Latvijas Dizaina gada balvai

Redakcija
Redakcija

Ir uzsākta gatavošanās Latvijas Dizaina gada balvai, kurai pieteikšanās tiks izsludināta 2017. gada sākumā. Balvu rīkos dizaina birojs “H2E” sadarbībā ar Latvijas Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju. Latvijas Dizaina gada balvas mērķis ir apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru izcilākos sniegumus, sekmējot Latvijas dizaina nozares attīstību un izaugsmi ilgtermiņā.

„Latvijas Dizaina gada balva vispirms nozīmē profesionālu novērtējumu, kritisku, asredzīgu skatu no malas uz dizaina procesiem valstī, un reizē pelnītu atzinību izcilākajam dizaineru darbam. Dizains ir katras valsts vizītkarte. Latvijas dizains ir etnogrāfijas, amatniecības un kultūras mantojuma tradīcijas laikmetīgā sasaistē ar drosmīgu dizaineru skatījumu, jaunāko tehnoloģiju varēšanu un pievienoto ekonomisko un sociālo vērtību. Izcils dizains ir ne vien idejiski jaudīgs un augstvērtīgas kvalitātes, bet ar laikmeta vēstījumu, kurš sevī nes daļiņu Latvijas un spēj trāpīgi uzrunāt dizaina lietotāju jebkur − gan lokāli, gan globāli. Mēs pamatoti varam lepoties ar Latvijas dizaina panākumiem un konkurētspēju starptautiskā apritē – jo īpaši pēdējos gados mūsu valsts dizaineri un dizaina uzņēmumi ir vairākkārtīgi saņēmuši tādus prestižus starptautiskus apbalvojumus dizaina jomā kā Red Dot Award, A'Design Award, IF Design Award, SEGD Award un citas balvas,” norāda kultūras ministre Dace Melbārde.

Ingūna Elere, LDGB organizatore, dizaina biroja H2E radošā direktore: “Dizainam sabiedrības labbūtības veicināšanā ir milzīgs potenciāls. Dizaina balvas mērķis ir rosināt šo potenciālu izmantot jēgpilni, pretstatā izplatītajam mītam, ka dizains ir tikai skaists iepakojums.”

Līdz šim Latvijas radošo industriju vidē ir tikušas pasniegtas vairākas balvas, taču Latvijas Dizaina gada balvas jaunievedums ir no līdzšinējās prakses atšķirīgā vērtēšanas kārtība un paplašinātā iespēja sabiedrībai iepazīties ar dizaineru darbiem. Apvienojot savu pieredzi un zināšanas, kompetenti žūrijas pārstāvji no Latvijas un ārvalstīm kopīgās diskusijās izvērtēs pieteikumus pēc vienlīdzīgiem kritērijiem, nedalot atsevišķās kategorijās.

LDGB norises kārtība:
• Darbu pieteikšana Latvijas Dizaina gada balvai norisināsies no 2017. gada 1. janvāra līdz 1. februārim.
• No 10. februāra līdz 2. martam žūrija, kuras sastāvā ir gan starptautiski, gan vietējie jomas profesionāļi, izvērtēs visus iesniegtos darbus un finālam izvirzīs 20 labākos.
• 1. martā tiks izziņoti finālisti, kurus apbalvos īpašā ceremonijā 2017. gada 3. martā.
• No 2017. gada 4. marta līdz 9. aprīlim LDGB finālistu darbi publiskai apskatei tiks izstādīti Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.
• Pēc 9.aprīļa LDGB darbi apskatei būs pieejami citviet Latvijā un ārvalstīs.

______________________________________________________________________________________

Latvijas Dizaina gada balva (LDGB) ir ikgadējs, nacionāls dizaina nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labākos sniegumus un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību.