Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Radošais vasaras simpozijs un glezniecības rezidence

Redakcija
Redakcija

Šī gada 22. maijā Kuldīgā savu darbu sāks ikgadēja glezniecības rezidence, kas tiek veidota sadarbojoties, Latvijas Mākslas akadēmijai, Kuldīgas Novada pašvaldībai un Kuldīgas Mākslinieku rezidencei. Mākslas akadēmijas pasniedzēju, Andra Eglīša un Elīnas Zundes vadībā līdz trešajam jūnijam Kuldīgā, rezidencē uzturēsies un strādās sešpadsmit akadēmijas studenti. Šogad viņiem pievienosies pasniedzēja ar trīsdesmit gadu pieredzi Lucia Parma no Brēras skolas Milānā, Itālija. LuciaParma pasniedz zīmēšanu un savā darbā izmanto "intuitīvās zīmēšanas" metodes, ar kurām iepazīstinās Latvijas studentus. 27. maijā, LMA rektors Aleksejs Naumovs gleznos brīvā dabā kopā ar studentiem, atsevišķas meistarklases vadīs arī citi akadēmijas pasniedzēji.

Līdzīgi, kā iepriekšējos gados, arī šogad glezniecības rezidences laikā norisinās virkne pasākumu. 25. un 26. maija notiks radošais vasaras simpozijs “Māksla pārdot Mākslu”, kas norisināsies Kuldīgas Mākslas namā. Divu dienu garumā četri lektori: Ilze Žeivate, Voldemārs Dūdums, Raimonds Kalējs un Lauris Gundars dalīsies savā pieredzē un redzējumā, par to, kā veiksmīgāk darboties mūsdienu mākslas tirgū. Kā 21. gs. māksliniekam pozicionēt sevi piesātinātajā mākslas tirgu? Iespēja uzzināt, kā veidojās mākslinieka un galerijas sadarbība, kā domāt stratēģiski, kāda ir mākslas un reklāmas mijiedarbība, kadi mehānismi ir pamatā spējai komunicēt ar apkārtējiem.
Jau otro gadu pēc kārtas, Kuldīgā būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības bakalauru diplomdarbu izstāde, kas tiks atvērta 2. jūnijā, pulksten 16:00 Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6.
3. jūnijā pulksten 16:00 Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā, Pils ielā 2, apmeklētājiem būs iespēja vienlaikus piedalīties divu izstāžu atklāšanā. Galerijas pirmajā stāva būs skatāma mākslinieces Ievas Maurītes personālizstāde “Nepārtrauktā līnija”, bet otrajā stāva būs aplūkojama glezniecības rezidences laikā tapušo darbu izstāde. Ar detalizētāku simpozija lekciju saturu un izstāžu programmu varēs iepazīties Kuldīgas Mākslinieku rezidences “Facebook” lapā.

Paralēli piesātinātai mākslas programmai, Kuldīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, būs iespēja apmeklēt jau piekto “Dizaina filmu festivālu”, kas norisināsies 2. un 3. jūnijā. Dizaina filmu festivāls kā ierasts apskatīs ar dizainu saistītas tēmas dažādu mākslas jomu kontekstā. Filmu seansus kino izrādīšanas vietās iekštelpās un brīvdabā papildinās tematiskas lekcijas, radošās. Dizaina filmu festivāla jaunumiem un precīzākai programmai sekojiet Dizaina filmu festivāla "Facebook" lapā un kinoteātra "Kino Bize" mājaslapā.

Kuldīgas mākslinieku rezidence ir kļuvusi par daļu no Kuldīgas tēla un, ņemot vērā apmeklētāju interesi, un pašvaldības atbalstu, profesionālas mākslas pieejamība Kuldīgā ir kļuvusi par biedrības un pašvaldības ilgtermiņa mērķi. Rezidenču projektu uzstādījums ir mākslas un dizaina jaunrade, radošu personību piesaiste darbam Kuldīgā, ieguldījums neformālās izglītības piedāvājumā, kā arī projektu rezultātu demonstrēšana izstādēs Kuldīgā, Latvijā un iespēju robežās – ārvalstīs, un tas viss – vietējās kultūrtelpas bagātināšanas un izglītības vārdā. 2018. gadā Kuldīgā ir paredzēts atvērt Mākslas un radošo klasteri, kas ir Latvijas Mākslas akadēmijas, Kuldīgas novada pašvaldības un biedrības sadarbības projekts.

Radošais vasaras simpozijs un glezniecības rezidence tiek īstenota ar Kurzemes plānošanas reģiona, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.