Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Spīķeros uz interaktīvas mākslas sienas ikviens aicināts atstāt novēlējumu Latvijai

Redakcija
Redakcija

Spīķeru laukumā atklāta interaktīva mākslas siena, kuras ietvaros ikviens apmeklētājs aicināts apskatīt sešu mākslinieku lielformāta darbus, kas radīti domājot par Latviju, tās dzimšanas dienas mēnesī, kā arī papildināt mākslas sienas radošo izpildījumu, uzrakstot uz tās savu novēlējumu Latvijai 97.dzimšanas dienā.

Izstādē apskatāmi jauno mākslinieku Vandas Sondores, Jūlijas Podskočijas, Mārītes ZīmeIes, Annas Pabērzas, Kaspara Bērziņa un Talitas Vālodzes radošie darbi.

Kaspars Bērziņš par sava darba „Augt un tapt” ideju stāsta: „Skaistums. Būt skaistai. Ko es novēlu Latvijai? Novēlu tai būt skaistai. Skaists, skaistums- tie ir jēdzieni, kuri allaž bijuši diskusiju apvīti un ne viens vien ir lauzis šķēpus, mēģinādams tos definēt. Skaists katram savs- vizuāli, estētiski skaists, iekšēji skaists, dvēselisks un apgarots vai arī- skaists tas, kurš (kas) bagāts un dārgs, skaists tas, kurš gudrs vai tas, kurš zina, kurp tiecas un ko grib. Cik reižu jautāsi, tik dažādu atbilžu saņemsi. To visu novēlu Latvijai, tās dzimšanas dienu sagaidot- allaž būt vizuāli skaistai ar savām ainavām, zelta rudeņiem, zilajiem ūdeņiem un dzidrumu meiteņu acīs, allaž būt apgarotu dzejnieku un mākslinieku apdzīvotai un mīlētai, bagātai būt un gudrai, kā arī vienmēr virzīties uz skaidru mērķi un izaugsmi.”

Mārīte Zīmele radījusi darbu „Paldies saku latiņam”, veltot to Latvijas iepriekšējai valūtai – latam, kas pēc mākslinieces domām gandrīz ikvienam latvietim vēl joprojām ir mīļš un tuvs.

Anna Pabērza atklāj, ka par viņas un Talitas Vālodzes darba „Daļa no mums” iedvesmas avotu kalpojusi dziesma "Tik un tā", kurā apdziedāts Latvijas skaistums un atspoguļota pieķeršanās mūsu zemei. „Gleznojumā redzama ainava, kas papildināta ar pazīstamām latvju rakstu zīmēm, kas ļauj ieraudzīt gan konkrētas Latvijas vietas, gan atstāj vietu arī fantāzijai.”

Savukārt māksliniece Vanda Sondore par savu darbu, kura nosaukums „Sakta” teic īsi, bet kodolīgi : ”Par savām saknēm lepnums sirdī”.

Jūlijas Podskočijas darbs „Sveiciens Latvijai” pauž vēlējumu – lai Latvija aug stipra ar saknēm debesīs.

Mākslas siena Spīķeros veidota kā apsveikuma kartiņas interpretācija, kuru papildināt ar savu novēlējumu Latvijai tiek aicināts ikviens izstādes apmeklētājs.

Interaktīvā mākslas siena būs apskatāma līdz 11.12.2015., Spīķeru laukumā, Maskavas ielā 10k-1, Rīgā.