Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Video: Aizvadīta “Baltā nakts” Pārdaugavas senākajā apkaimē – Zunda ciemā

Redakcija
Redakcija
5. septembrī, mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” laikā, Pārdaugavas senākā ciema Zunda darbīgo iedzīvotāju ikdiena tika celta jaunā gaismā.

Svētkus atklāja sādžas pagalmā kopā ar vēsturnieci Zintu Valdmani. Interesenti varēja doties pastaigā “Zunda neapjaustais vilinājums”, iepazīstot zudušā pārcēlāju ciema mūsdienīgos vaibstus un izstaigājot Ūdens ielas posmu. Savukārt sādžas pagalmā “Pigeon-bridge” un “Multenkulten” aicināja bērnus izjust un izzināt Zunda ciema notikumus radošajās darbnīcās, veidojot animācijas filmas, spēlējot ēnu teātri un būvējot Zunda ciemu.
Vakara gaitā sirreālistiskus sapņu stāstus atskaņoja dziedātāja Elizabete Balčus. Etnogrāfiskā ceļojumā “Laiva” pa Latvijas ūdens takām veda kokļu mūzika ģitāristu izpildījumā, kurā bija apvienojušies mūziķi no grupām “Soundarcade”, “Tesa” un “S.I.L.S.”. Savukārt dziļās meža takās ieveda eksperimentālā folka grupa “Das Sonntags Legion”.
“Zundas sādžas” svētkus pagodināja ne vien pašmāju, bet arī ārvalstu mākslinieki – teātra trupas “United Sorry” un “Theater im Bahnhof” no Austrijas, aicinot ikvienu svinēt dzīves, mīlestības un nāves valdzinošo sākumu un beigas koncertizrādē “No,Nothing!”.

KultūrasVēstis.lv komanda “Baltās nakts” laikā arī viesojās Zundā.Piedāvājam videoieskatu “Zundas sādžas” svētkos un sarunu ar pasākuma producenti Zani Esteri Gruntmani un vēsturnieci Zintu Valdmani.
Vērtējums: +2