Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Gleznošanas simpozijs par godu māksliniekam Markam Rotko

Redakcija
Redakcija

Gleznošanas simpozijs par godu māksliniekam Markam Rotko
Fragments no Erin Lawlor (Lielbritānija)

Septembra vidū, 15. septembrī plkst. 17:00, ar triju mākslinieku izstādi Daugavpils viesnīcas Park Hotel Latgola telpās tiks oficiāli atklāts 12. Starptautiskais gleznošanas simpozijs „Mark Rothko 2016”.

Starptautiskais gleznošanas simpozijs, cildinot izcilā daugavpilieša Marka Rotko piemiņu, tradicionāli tiek organizēts septembrī, lai ar simpozija dalībnieku darbu izstādes atklāšanu 25. septembrī sveiktu mākslinieku dzimšanas dienā. Taču nu jau kārtējo gadu simpozijs ir arī neatņemama 5. mūzikas un mākslas festivāla Daugavpils RESTART 2016 sastāvdaļa, veicinot mākslas jaunrades procesus Daugavpilī.

Šogad gleznošanas simpozijs uz starta taisnes ir jau 12. rudeni un šī gada simpozija programma apliecina, ka mākslinieki divu nedēļu garumā ne tikai radīs jaunus darbus, iedvesmojoties Daugavpils vidē, bet arī vadīs meistardarbnīcas un darbnīcas, prezentēs savus portfolio. Kopā simpozijā piedalīsies 9 gleznotāji no 9 pasaules valstīm: Deann Sirlin no ASV, Erdmute Blach no Vācijas, Beatrice Gelmetti no Itālijas, Erin Lawlor no Lielbritānijas, Nimet Keser no Turcijas, José Heerkens no Nīderlandes, Susanna Lyner no Šveices, Martine Lafon no Francijas un Dace Abricka no Latvijas.

Simpozija ietvaros 18. septembrī Daugavpils novada kultūras centrā notiks tikšanas ar Daugavpils gleznotāju un starptautiskā simpozija Mark Rothko starptautiskās žūrijas locekli un arī kādreizējo simpozija dalībnieci Silvu Linarti viņas personālizstādē „Redzējums”. Savukārt tradicionālie Rotko lasījumi 23. septembrī šogad noritēs mākslinieka Solomona Geršova 110 zīmē.

Simpozija izstāde kopā ar citām Rudens sezonas izstādēm Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta 25. septembrī plkst. 16:00.