Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Baltajā Naktī viesizrāde no Zviedrijas, instalācija, radošās darbnīcas, bērnu animācijas filmas un verdošas dejas pasākumā “Imagine H2O 6”

Redakcija
Redakcija

Jau trešo gadu pēc kārtas Zunda kanāla teritorijā, Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, „Pigeon-bridge” sadarbībā ar augstskolu RISEBA organizē plašu programmu Mūsdienu kultūras foruma “Baltā Nakts” ietvaros. Šogad par pasākuma galvenajiem elementiem ir izvēlēti cilvēks un tehnoloģijas.“Imagine H2O 6” ir kā spēle, kā smalka ķirurģija ar cilvēku un tehnoloģijām. Cilvēkam kā radošas dzīvības objektam ir spēja būt notikumu lieciniekam un komunicēt ar apkārt pastāvošo priekšmetisko pasauli. “Imagine H2O 6” būs dokumentācija, kas ar jaunām skatuves mākslas formām iepazīs un izvērtēs, cik pilnīgi ir iespējams izprast pasaulīgus procesus un lietu attiecības. Šoreiz ļausim priekšmetiem runāt, bet sev iespēju klausīties un pieredzēt. Zivju un cilvēku dialogi instalācijā un radošajās darbnīcās, “Multenkulten” bērnu animācijas filmas, zviedru aktiera Igija Londa Malmborga (Iggy Lond Malmborg) mono viesizrāde “k ļ ū m e” (b o n e r) un “Verdošās dejas” (DJ Mixmaster AG un grupa MMMM) būs jauns pieskāriens mūsu dzīves norisēm.

Pasākuma video: https://vimeo.com/180962617

BĒRNIEM UN PIEAUGUŠAJIEM, no plkst. 20.00 līdz 00.00

Instalācija un radošā darbnīca “ZIVJU UN CILVĒKU DIALOGI” un MULTENKULTEN bērnu animācijas filmas ieskatīsies brīnumainā zemūdens pasaulē, kas šķiet tik vitāla, apbrīnojoša un pasakaini skaista. Ja lielāko daļu zemeslodes sedz ūdens, tad iespējams galvenās šīs planētas iemītnieces ir mūsu priekšteces un vecmāmiņas - zivis. Mūsu, zivju divkājaino mazbērnu, dzīves ir kļuvušas tik daudz vienkāršākas un piepildītākas, kopš ikdienā ir parādījušās tehnoloģijas, tomēr cik daudz tajā pašā laikā arī lieku izmešu ir parādījies? Vai šī straujā attīstība ir mainījusi mūsu priekšgājēju - zivju, ikdienu un vai mums būtu nepieciešams par to interesēties? Ielūkosimies maģiskajā zemūdens pasaulē un aci pret aci sastapsimies ar savām attālajām radiniecēm, zemūdens iemītniecēm. Pasākuma laikā ikviens varēs piedalīties zivju ikdienā un apjautāties, kādas izmaiņas mūsu paradumos ir ietekmējušas šīs senās, graciozās zemūdens iemītnieces un to maģiski skaisto dzīves vietu.

ZVIEDRU AKTIERA IGIJA LONDA MALMBORGA MONO IZRĀDE TIEM, KURIEM JAU 18+, plkst. 21.00

Igija Londa Malmborga mono izrāde “k ļ ū m e” ar klasikiem teātra elementiempievērsīs uzmanību cilvēkam un tam piederošo lietu attiecībām. Vai cilvēks valda par lietām, vai arī gluži otrādi – priekšmeti kontrolē viņu? Izrāde balstās uz apgalvojuma, ka nav iespējams pilnībā izprast kādu situāciju no socioloģijas viedokļa, ņemot vērā tikai cilvēka uzvedību. Jāņem vērā arī tie objekti, kas nodrošina šīs situācijas esamību un klātesoši tās radīšanās. Runājošie priekšmeti funkcionē kā nosacīta sadarbības tīkla aģenti, kas nosaka izrādes gaitu un būtību. Šī sadarbības partneru tīkla sastāvdaļa ir arī aktieris, kas pārstāv kopienu, kuras raksturīgā īpašība ir cilvēcīgums. Izrādes koncepts sasaucas ar sociologa Bruno Latūra (Bruno Latour) attīstīto teoriju par tīkliem, ko veido cilvēks un priekšmetiski aktieri, par lietu parlamentu, kas palīdz saskatīt pasauli tās kopsakarībās. Viesizrādes Rīgā tiek organizēta sadarbībā ar Kanuti Gildi Saal (www.saal.ee, Igaunija), Lux Express, Bellevue Park Hotel Riga.

VAKARA IZSKAŅĀ “VERDOŠAS DEJAS” ar grupu MMMM un DJ Mixmaster AG, no plkst. 23.00
Vakara noslēgumā 'jaunā pieskārienā’’ izskanēs mūzika, kas līdz pat mūsdienām ir saglabājusi dzīvotspējību kā cilvēcē, tā tehnoloģijas revolūciju laikmetā. Mūzika, kas skanējusi no gadsimta uz gadsimtu, kas radījusi hitus tām skanot vēl joprojām kā radio stacijās, tā mūsu dzīvēs. Mūzika, kas vienojusi paaudzes, tautības, rases un mūzika, kas sniegusi kā enerģijas pilnus, tā emocionāli sensitīvus dzīves brīžus.“Imagine H2O 6” noslēgumā organizatori apmeklētājus aicinās nodoties verdošām dejām pieredzējuša plašu meistara - DJ Mixmaster AG un jaunās paaudzes mūzikas apvienības MMMM pavadībā.

Plašāk par pasākumu: https://www.facebook.com/events/180...

Finansiāli atbalsta: Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds

Sadarbības partneri: Kanuti Gildi Saal (Igaunija), Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Igaunijas vēstniecība Rīgā, Zviedrijas vēstniecība Latvijā, LUX EXPRESS, Bellevue Park Hotel Riga, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāle, radio Naba, Naba Klab, Pupu Maiss, Valmiermuižas alus, Gutenberga druka.

“Pigeon-bridge” ir laikmetīgās skatuves mākslas producentu kompānija, kas regulāri un apzināti strādā nevalstiskajā sektorā, kopā ar māksliniekiem un mākslas profesionāļiem rada alternatīvu iespēju izpausties mūsdienīgās un laikmetam aktuālās izteiksmes formās un valodās. Pēc savas būtības tā ir kā platforma, kas rosina kultūras daudzveidību un veicina jaunu sadarbības formu attīstību. “Baltā Nakts” 2014 atklāja kosmosa pasauli pasākumā “Space.Out” ar franču mākslinieka Žeralda Kurdiana viesizrāde “1999”, savukārt 2015. gadā svinēja “Zunda ciema svētkus - “Zundas sādža” - kopā ar Multenkulten, mūziķiem no Latvijas un Austrijas viesmāksliniekiem “united sorry” un “Theatre im Bahnhof” ar izrādi “No, Nothing!”.