Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


Annija Kopštāle ieguvusi bronzas medaļu 5. Stambulas starptautiskajā baleta konkursā

Redakcija
Redakcija

Annija Kopštāle ieguvusi bronzas medaļu 5. Stambulas starptautiskajā baleta konkursā
Foto: no Annijas Kopštāles personiskā arhīva

Latvijas Nacionālā baleta jaunā soliste Annija Kopštāle ieguvusi bronzas medaļu 5. Stambulas starptautiskajā baleta konkursā (5th International Istanbul Ballet Competition) vecākajā grupā.

Šogad no 8. līdz 13. jūlijam jau piekto reizi norisinājās Stambulas starptautiskais baleta konkurss, pulcējot dalībniekus no Turcijas, Krievijas, Austrālijas, Kanādas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Brazīlijas un citām valstīm. Pirmo reizi šajā konkursā tika pārstāvēta arī Latvija.

Konkurss norisinājās divās kārtās un to vērtēja 11 žūrijas locekļi. Pusfinālā Annija Kopštāle izpildīja Gulnāras variāciju no Ādolfa Adāna baleta Korsārs, Svanildas variāciju no Leo Delība baleta Kopēlija un laikmetīgās dejas numuru Dreaming On, kuru speciāli šim konkursam veidoja horeogrāfe Milana Komarova. Savukārt finālā latviešu māksliniece startēja ar Raimondas sapņu variāciju no Aleksandra Glazunova baleta Raimonda, variāciju no Ludviga Minkusa baleta Pahita un horeogrāfes Elzas Leimanes veidoto Mzanzi, kuru Annija Kopštāle šī gada pavasarī izpildīja arī Dienvidāfrikas starptautiskajā baleta konkursā, iegūstot zelta medaļu.

“Esmu ļoti gandarīta par rezultātu! Konkursam intensīvi gatavojos trīs nedēļas. Pēc panākumiem Keiptaunā gribēju sevi pierādīt jaunā repertuārā - nevienu no klasiskajām variācijām līdz šim nebiju izpildījusi, arī Dreaming On Milanas Komarovas horeogrāfijā iestudēts speciāli šim konkursam. Šo numuru dejoju arī laureātu Galā koncertā. Lai arī atmosfēra konkursā bija ļoti draudzīga un patīkama, tā ir liela slodze. Tāpēc īpašu paldies saku savai pedagoģei Zanei Lieldidžai-Kolbinai, kura ne tikai palīdzēja sagatavoties konkursam, bet arī atbalstīja mani tā norises laikā Stambulā,” stāsta Annija Kopštāle.

Annija Kopštāle 2011. gadā absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu. 2010. gadā mācījusies Anaheimas baleta skolā (ASV). Annija Kopštāle ir Latvijas Nacionālā baleta māksliniece kopš 2011. gada. Dejotāja ir daudzu starptautisku konkursu laureāte – viņa ieguvusi godalgotas vietas Dienvidkorejā, Ķīnā, Krievijā, Ukrainā, Zviedrijā, Francijā un Latvijā. Šis gads Annijas Kopštālei ir panākumiem bagāts - februārī iegūta zelta un bronzas medaļas 5. Dienvidāfrikas starptautiskajā baleta konkursā Keiptaunā (5th South African International Ballet Competition) pieaugušo kategorijā.