Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Nošu grāmatas “34 krāsas dziesmās” atvēršanas svētki Leļļu teātrī

Redakcija
Redakcija

3. novembrī pulksten 12.00 Latvijas Leļļu teātrī tiks prezentēta grāmata “34 krāsas dziesmās”, kurā nošu formātā izdotas zināmas un mazāk zināmas dziesmas no Leļļu teātra izrādēm.

2015. gadā, kad Latvijas Leļļu teātris svinēja 70-to dzimšanas dienu, tika izdots tāda paša nosaukuma mūzikas CD. Liela daļa no albumā ietvertajām dziesmām ir atpazīstamas vairākās paaudzēs un ir tik populāras, ka bieži nesaistās ar šī teātra izrādēm, bet dzīvo pašas savu dzīvi. Lai skatītāju iemīļotā mūzika turpinātu savu skanējumu arī turpmāk, šķita tikai dabiski dziesmas fiksēt notīs. Šis nošu krājums ir veltījums visiem skolotājiem, vecākiem un bērniem!

3. novembrī Leļļu teātrī Nošu grāmatu “34 krāsas dziesmās” ieskandinās Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālais ansamblis “Knīpas un Knauķi” (vadītājas Edīte Putniņa, Sanita Sējāne un Jonita Štoma, koncertmeistars Jānis Švarcbahs), kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu kora "Vivace" dziedātājas (diriģente Andra Fenhāne, koncertmeistare Signe Ķiesnere). Dzirdēsim arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kora dziedātāja Kalvja Olivera Kāļa (skolotāja Laila Grietēna) solo, kā arī flautistes Paulas Lāces (skolotāja Ligita Spūle) un mežradznieka Reiņa Klatenberga spēli.

Projekta idejas autore un virzītāja ir Latvijas Leļļu teātra aktrise Dace Vītola, grāmatas māksliniece Laura Lūse, klavieru pavadījumu salicis Jānis Švarcbahs. Grāmata izdota izdevniecībā “Musica Baltica”. Grāmata būs nopērkama veikalā “Musica Baltica” un Latvijas Leļļu teātrī.