Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Leļļu teātrī top “Korkodils Gena un Pekausis”

Redakcija
Redakcija

17. februārī Latvijas Leļļu teātra krievu trupā gaidāma vērienīga pirmizrāde – krievu režisores Renatas Sotiriadi iestudējums “Korkodils Gena un Pekausis”, kas veidots pēc Eduarda Uspenska stāstu motīviem. Tandēmā ar mākslinieci Irinu Titorenko, ar kuru režisore jau veidojusi “Īkstītes” iestudējumu Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, top sirsnīgs leļļu stāsts par draudzību un uzticību bērniem no 3 gadu vecuma.

“Kad teātra direktors Vilnis Beķeris mani uzaicināja veidot izrādi par Krokodilu Genu un Pekausi, es izbrīnījos, jo izrāde paredzēta maziem bērniem. Bet, uzmanīgāk izlasot Eduarda Uspenska darbu un tuvāk iepazīstoties ar tā varoņiem, es uzreiz piekritu, jo tik sirsnīgu, atklātu personāžu kā Pekausi es sen neesmu satikusi ne mūsdienu lugās, ne mūsdienu teātra iestudējumos. Pats galvenais šajā stāstā man šķiet, lai bērni sajustu, kā mīlestība un labsirdība padara labākus gan pieaugušos, gan bērnus, kā tas viņiem palīdz sirsnīgāk izturēties pret citiem, meklēt labo. Daudzi – gan pieaugušie, gan bērni – mūsdienās ir ļoti vientuļi, jo dzīvo noslēgti sevī, ne ar vienu nekontaktējas, bet ar šo izrādi vēlamies pamudināt visus būt atvērtākiem, komunikablākiem, jo tieši draudzība sniedz prieku un piepildījumu,” stāsta izrādes režisore.

Izrādes tapšanā iesaistīta visa Latvijas Leļļu teātra krievu trupa, tajā būs dzirdamas arī labi pazīstamās melodijas no leģendārajām multfilmām par Genas un Pekauša piedzīvojumiem. Leļļu teātra krievu trupā regulāri viesojas viesrežisori no Krievijas un citām valstīm, papildinot repertuāru ar izrādēm dažādu vecumu auditorijai. 2017. gadā Keitas DiKamillo darbu “Truša Edvarda pārsteidzošais ceļojums” iestudēja Nadežda Aleksejeva no Krievijas, savukārt tā paša gada pavasarī teātra mākslinieciskais vadītājs Ģirts Šolis iestudēja citu Eduarda Uspenska darbu – “Izmeklēšanu vada Rauši”. Katru gadu repertuāru bagātina arī vairākas jaunas Mazās zāles izrādes. Vairāk par krievu trupas repertuāru lasiet www.lelluteatris.lv.