Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris svētkus sagaida ar izrādi “Sidraba egle”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātris uzsācis Ziemassvētku izrāžu maratonu, gan uz vietas teātrī, gan izbraukumos piedāvājot noskatīties skatītāju iemīļotāko ziemas pasaku skatuves versijas. Decembra mēnesī kā ierasts teātra repertuārā atgriezušies iestudējumi, kuru darbība un notikumi mazos teātra apmeklētājus ieved svētku gaidīšanas un gatavošanas noskaņā, atgādinot par draudzības, laipnības un labestības nozīmi.

Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē šī gada 23., 24. un 25. decembrī ģimenes gaidīs muzikālā un sirsnīgā izrāde “Sidraba egle”, ko pēc Mirdzas Timmas stāsta motīviem dramatizējusi Daina Strelēvica. Notikumi risinās mežā, laumiņai izsludinot īpašu egļu skaistumkonkursu, lai izvēlētos pašu krāšņāko meža iemītnieci. Gan jestrie vāverēni, gan mazais zaķēns, gan vilks-veģetārietis palīdz atklāt, ka visskaistākā rota ir gādība un rūpes par apkārtējiem, īpaši tiem, kuri svētku laikā jūtas vientuļi vai piedzīvo grūtības.

Izrādes režisore Arnita Jaunzeme kopā ar radošo komandu – mākslinieci Anitu Znutiņu-Šēvi, komponistu Imantu Pauru, aranžējumu autoru Silvestru Zemgalu, gaismu mākslinieku Uldi Andersonu un dziesmu tekstu autori Dainu Strelēvicu – vēlējusies radīt stāstu, kas jau vismazākajiem skatītājiem atklātu Ziemassvētku brīnuma noslēpumu – tikai esot kopā un daloties, var piedzimt patiess prieks. Lugas varoņiem šo prieku atklāt palīdz aktieri Lienīte Osipova, Artūrs Putniņš un Anrijs Sirmais.

Ziemassvētku laikā Latvijas Leļļu teātra repertuārā skatāmas arī citas svētku tematikai veltītas izrādes: E. Kaufelda “Jūlijonkuliņa Ziemassvētki”, latviešu tautas pasaka “Vecīša cimdiņš”, A. Veselova “Saulīte un sniega cilvēciņi” (krievu valodā) un S. Kozlova “Ezītis un egle”. Teātra izrāžu ierakstu platformā “Dīvānzāle” digitālā formātā skatāmas 4 izrādes: M. Stārastes “Ziemassvētku prieks”, H. K. Andersena “Sniega karaliene”, M. Stārastes “Ziemas pasaka” un latviešu tautas pasaku kolāža “Vecmāmiņas pasakas” – šos iestudējumus iespējams noskatīties, neizejot no mājas. Vairāk par “Dīvānzāli” var uzzināt šeit (https://www.lelluteatris.lv/lv/teatris/jaunumi/2022-1/novembris-1/divanzale-atkal-ver-durvis-skatitajiem).
Biļetes uz izrādēm nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Latvijas Leļļu teātra kasē Rīgas Latviešu biedrības nama foajē nopērkama arī jaunā dāvanu karte, kas piepildīs skaisto atmiņu lādi, ne mantu skapi.