Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātrī top Intara Rešetina iestudējums “Vafeļu sirdis. Misija – tētis”

Redakcija
Redakcija

2023. gads Latvijas Leļļu teātrī iesācies ar darbu pie vērienīga Lielās zāles iestudējuma trostu leļļu tehnikā “Vafeļu sirdis. Misija – tētis”, ar kuru leļļu teātra žanrā debitēs režisors Intars Rešetins. Izrāde, kas pirmizrādi piedzīvos 17. februārī, būs sirsnīgs un aizkustinošs stāsts par divu bērnu - Trilles un Lēnas - draudzību, kurā netrūkst ne piedzīvojumu, ne pārbaudījumu, ne patiesu emociju.

“Man būtiski iestudēt izrādes, kas ir aktuālas un konkrētajā laikā uzrunā skatītāju visvairāk. Pirmo reizi izlasījis romānu "Vafeļu sirdis", biju dziļi aizkustināts - tas ir ne vien aizraujošs un nebēdnīgu piedzīvojumu pilns, bet attīsta jaunās paaudzes emocionālo inteliģenci, runājot par tādām būtiskām vērtībām kā draudzība, ģimene un tuva cilvēka aiziešanu aizsaulē, no kā diemžēl nav pasargāts neviens. Turklāt romānā iekļautas trīs brīnišķīgi spilgtas paaudzes, kas to padara saistošu ikvienam skatītājam," stāsta Intars Rešetins.

Ar izdevniecības “Liels un mazs” gādību norvēģu rakstnieces Marijas Parras grāmata “Vafeļu sirdis” (2005) Jolantas Pētersones tulkojumā Latviju sasniedza 2016. gadā, pelnīti iemantojot lielu lasītāju mīlestību. Grāmata iznākusi teju 30 valstīs un saņēmusi vairākas prestižas literatūras balvas. Izrādes vajadzībām stāsta dramatizējumu izveidojusi rakstniece Zane Zusta, akcentējot vienu no grāmatas tēmām – Lēnas ilgas pēc īstas ģimenes un tēta, kā tas ir viņas labākajam draugam.

Lai īstenotu ieceri veidot izrādi klasiskā un sarežģītā leļļu teātra tehnikā, Intars Rešetins ap sevi pulcējis talantīgu un kuplu radošo komandu – mākslinieci Janu Čivželi, scenogrāfu Kristapu Skulti, video mākslinieku Robertu Skulti, horeogrāfi Ingu Raudingu, komponistu Silvestru Zemgalu, dziesmu tekstu autori Zani Zustu, vokālo pedagoģi Ilzi Dzenīti, gaismu mākslinieku Uldi Andersonu. Lomās iejutīsies aktieri – Elīna Bojarkina, Rihards Zeležņevs, Lienīte Osipova, Baiba Vanaga, Artūrs Putniņš, Arnita Jaunzeme, Miķelis Žideļūns, Dace Vītola, Santa Didžus un Edgars Kaufelds.

“Vafeļu sirdis. Misija – tētis” gaidīs skatītājus no 5 gadu vecuma pirmizrādē 17. februārī plkst. 18.30 Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, kā arī tuvākajās izrādēs 18. februārī un 5., 8. martā.

Biļetes iegādājamas visās “Biļešu Paradīze” kasēs. Vairāk informācijas teātra mājaslapā Sākums - Leļļu teātris