Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātrī pirmizrāde “Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu” krievu valodā

Redakcija
Redakcija

11. jūnijā pirmizrādi piedzīvos muzikāls marionešu iestudējums jaunākajai skatītāju auditorijai no 3 gadu vecuma – afrikāņu tautas pasaka “Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu”. Izrāde skatāma krievu valodā, bet jau rudenī iestudējums tiks veidots arī latviešu valodā. Režisore Vija Blūzma sadarbībā ar komponistu Miku Frišfeldu un leģendāro leļļu animācijas filmu mākslinieku Gediminu Kotello radījusi krāšņu un melodisku piedzīvojumu, kas skatītājus aicinās ar drosmi un apķērību sargāt savas mājas un brīvību.

Mežā dzīvo meža iemītnieki – lapsa, vilks, pele, vārna, trusītis – kuri ikdienā aizņemti ar saviem darbiem, ķildām un apcelšanos. Kādu dienu viņu dinamiskajā un pazīstamajā dzīves kārtībā ielaužas svešinieks – lielais Lauva, kurš nolēmis visiem uzkundzēties un ieviest savu kārtību – nebūt ne izdevīgu, patīkamu vai pieņemamu pārējiem. Kad diplomātiskie centieni ierobežot Lauvas patvaļu cieš neveiksmi, Brālītim Trusītim nākas izdomāt, ko iesākt ar nelūgto viesi, lai glābtu gan savu, gan draugu ādu.

Kā jau visās pasakās, arī šajā ir ietverta kāda dzīves gudrība. Vija Blūzma uzskata, ka sākt ar bērniem runāt par dzīvē noderīgām īpašībām nekad nav par agru. “No vienas puses, tā ir pasaka kā pasaka – muzikāla, koša, dinamiska, stāstiņš ar piedzīvojumiem. Taču gan mazie, gan lielie no šīs izrādes var paņemt kādu svarīgu domu: bail jau ir visiem, taču jābūt gudram un jādomā, kā atrast risinājumu, lai bailes pārvarētu. Un, kad bailes pārvar gudri, dzīvē viss notiek uz labu,” stāsta izrādes režisore.

Iestudējums radīts vissarežģītākajā un izsmalcinātākajā leļļu tehnikā – marionetēs, kuru veidošana un vadīšana prasa izkoptu meistarību. Leļļu izgatavošanā un iesiešanā piedalījušies konsultanti Aleksandrs Jonovs un Jurijs Luniks, savukārt labi izskatīties uz skatuves tām palīdz gaismu mākslinieks Uldis Andersons.

Izrāde skatāma 11. jūnijā plkst. 11.00 un 14.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīnzālē. Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās.