Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātrī februārī debitēs Intars Rešetins – biļetes pārdošanā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātris izsludinājis februāra repertuāru un uzsācis biļešu pārdošanu teātra kasē Rīgas Latviešu biedrības nāmā un visās Biļešu paradīzes kasēs.

Februāra izrāžu klāstā iekļautas gan jau zināmās, skatītāju iemīļotās izrādes “Kiosks”, “Joka pēc alfabēts”, “Kā Brālītis Trusītis uzvarēja lauvu” un “Spēlmaņu nakts” balvai nominētais iestudējums “Katliņpauris”, gan gaidāms vērienīgs un ilgi gaidīts jauniestudējums – Intara Rešetina debija leļļu teātra žanrā. 17. februārī pirmizrādi piedzīvos viņa režisētā izrāde “Vafeļu sirdis. Misija - tētis”, kas iesāks 2023. gada jauniestudējumu virkni. Februāra izskaņā teātris atkal gaidīs pieaugušo auditoriju, lai novērtētu jauntapušo leļļu kabarē ”Bez morāles. Ar lellēm”.

Izrāde “Vafeļu sirdis. Misija - tētis” tapusi pēc Marijas Parras romāna bērniem “Vafeļu sirdis”, kas jau iemantojis lasītāju simpānijas. Izrādes vajadzībām to dramatizējusi rakstniece Zane Zusta, bet par vizuālo noformējumu rūpēsies gan leļļu un kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gan scenogrāfs Kristaps Skulte, gan video mākslinieks Toms Zeļģis. Tā būs mūsdienīgs, košs, aizraujošs, smieklīgi mīļš, emocionāli iedarbīgs stāsts, ar oriģinālām dziesmām, dejām un iespaidīgu vizuālo valodu. Mazais skatītājs, kurš pieradis pie gadžetiem un ekrāniem, paralēli notikumiem uz skatuves varēs baudīt animētu vides vizualizāciju, radot izrādei tik nepieciešamo atmosfēru un pārsteiguma sajūtu.

Māksliniece Jana Čivžele, kurai, tāpat kā režisoram, šis ir pirmais darbs leļļu teātrī, izrādei radījusi iespaidīgu daudzumu - piedspadsmit lelles: “Mans uzdevums uz šo materiālu ir raudzīties ar bērna acīm, lai tā uzrunātu katru mazo skatītāju un būtu brīnišķīga pieredze teātrī!”

Tuvojoties svētku laikam Latvijas Leļļu teātris piedāvā iespēju iepriecināt draugus un tuviniekus ar teātra dāvanu karti, kas iegādājama teātra kasē Latviešu biedrības namā.