Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris drīzumā uzsāks pakāpenisku pārvākšanos uz pagaidu telpām

Redakcija
Redakcija

Sakarā ar plānotajiem teātra ēkas K.Barona ielā 16/18 siltināšanas un remonta darbiem Latvijas Leļļu teātris jau šīs vasaras izskaņā sāks pārvākšanos uz pagaidu telpām Lāčplēša ielā 106.

Pārvākšanās plānota pakāpeniska - no 1. līdz 21. augustam uz pagaidu telpām tiks pārceltas teātra darbnīcas, kā arī leļļu, rekvizītu un dekorāciju noliktavas. Pārējais teātra kolektīvs darbu teātra ēkā Barona ielā varēs turpināt līdz faktiskajai remontdarbu uzsākšanai, kas plānota 2021. gada pavasarī. Līdz ar remontdarbu sākumu viss teātra kolektīvs pārcelsies uz pagaidu telpām Lāčplēša ielā, kur noritēs izrāžu sagatavošana.

Neskatoties uz plānotajiem remonta darbiem, teātris jaunajā sezonā turpina gan jaunu izrāžu iestudēšanu, gan jau no 1. augusta aicinās skatītājus uz izrādēm teātra Lielajā zālē. No 2021. gada pavasara, kad sāksies Barona ielas ēkas remonta darbi, izrādes tiks demonstrētas Rīgas Latviešu biedrības namā (Merķeļa ielā 13), kā arī izbraukumos.
Jau ziņots, ka sakarā ar plānotajiem darbiem veiktajā izpētē konstatēta nepieciešamība stiprināt Latvijas Leļļu teātra ēkas pamatus un konstrukcijas, kā rezultātā VAS “Valsts nekustamie īpašumi” paplašinājuši gaidāmo atjaunošanas darbu apjomu.

Latvijas Leļļu teātris ir vienīgais profesionālais leļļu mākslas ansamblis Baltijas valstīs ar divām trupām – latviešu un krievu. Teātris katru sezonu iestudē vidēji 10 jaunas izrādes, tās veido gan štata režisori, gan viesrežisori un viesmākslinieki. Leļļu teātra latviešu aktieru trupā šobrīd strādā 15, bet krievu aktieru trupā – 9 aktieri. Četri no latviešu trupas aktieriem ir gados jaunākie kolēģi - 2019. gadā Latvijas Kultūras akadēmiju absolvējušie aktieri. Teātrim kopš tā pirmsākumiem ir savas meistaru darbnīcas, kur pašrocīgi tiek gatavotas visas izrādēm nepieciešamās lelles un dekorācijas.