Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Deportācijas upuru piemiņas koncerts «Aizvestajiem»

Redakcija
Redakcija

Fonds “Sibīrijas bērni” aicina uz 1949.gada 25.marta deportācijas upuru piemiņas koncertu «Aizvestajiem». Koncerts notiks Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, 25.martā plkst.16.

Koncertā piedalīsies izcilais Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sõla», mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons, diriģenti Artūrs Oskars Mitrevics un Jurģis Rāts, un solisti Annija Kristiāna Ādamsone (soprāns), Artūrs Oskars Mitrevics (klavieres), Ilze Reine (ērģeles).

Koncerta programmā iekļauti latviešu komponistu Lūcijas Garūtas, Emīla Dārziņa, Pētera Vaska, Pētera Plakida, Alfrēda Kalniņa, Jāņa Mediņa, Raimonda Tigula, Ērika Ešenvalda u.c. skaņdarbi.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla» dibināts 1998.gadā. Kora radošā biogrāfija ietver ne tikai solokoncertus ar dažādu laikmetu un stilu programmām, bet arī sadarbību ar citiem kolektīviem plaša mēroga muzikālos (tostarp deju) projektos un dalību labdarības koncertos. “Sōla” regulāri piedalās Latvijā un citviet pasaulē – gan Eiropā, gan Amerikā – organizētos koru konkursos un festivālos, tādējādi popularizējot Rīgas un Latvijas koru un kormūzikas tradīcijas ārpus Latvijas robežām. Koris ir ierakstījis četrus mūzikas tvartus.

Annija Kristiāna Ādamsone ir Pētera Plakiža Kamermūzikas balvas un Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienesta (DAAD) stipendijas ieguvēja, kā arī konkursa "Ineses Galantes talanti 2021" laureāte, absolvējusi JVLMA vokālās nodaļas Antras Jankavas klasi un šobrīd otro gadu studē maģistrantūru Operskolā, Štutgartes Mūzikas un Izpildītājmākslas augstskolā pie profesores Ulrikes Zontāgas. Uzstājas dažādās koncertformās, izpaužoties operas, oratorijas, senās mūzikas, kamermūzikas un laikmetīgās mūzikas žanrā.

Ilze Reine ir ne vien Rīgas Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece, kora diriģente un mūzikas dzīves vadītāja jau kopš 1996. gada, bet arī regulāri koncertējoša mūziķe un ērģeļspēles pasniedzēja. Improvizāciju un liturģisko ērģeļspēli mācījusi Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Lutera akadēmijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, šobrīd – Ventspils Mūzikas vidusskolā. Līdztekus ērģeļu solo programmām sadarbojas ar dažādiem Latvijas kolektīviem.

Artūrs Oskars Mitrevics 2022. gadā absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju profesora Andra Vecumnieka simfoniskā orķestra diriģēšanas klasē. Daļa no Artūra radošās darbības ir veltīta arī klavierspēlei. Iepriekš Artūrs ir piedalījies un guvis atzinību dažādos konkursos Latvijā un arī ārzemēs. Artūrs aktīvi arī ir iesaistījies Mūzikas akadēmijas Vispārējo klavieru katedras dzīvē. Šobrīd Artūrs kā pianists-koncertmeistars sadarbojas ar jaunajiem diriģentiem Rīgas Doma kora skolā un JVLMA, kā arī veido sadarbības ar spilgtākajiem savas paaudzes dziedātājiem Katrīnu Paulu Felsbergu, Daniilu Kuzminu un Daini Kalnaču.

Ieeja koncertā bez maksas.