Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Festivāls “Rīgas Ritmi 2024” izsludina pirmos māksliniekus

Redakcija
Redakcija

Jau uzsākta biļešu tirdzniecība uz itāļu bandoneonista Daniele di Bonaventura un jaunās kubiešu zvaigznes Jorge Luis Pacheco koncertiem Rīgas Doma dārzā 4. un 5. jūlijā.

24. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi” nākamgad norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam. Galvenā koncertvieta būs Rīgas Doma dārzs, kur 4. un 5. jūlijā notiks lielākie koncerti. Festivāla skatuves būs arī kultūras centrā “Noass”, Latvijas Radio 1. studijā, “Riga Jazz Lounge” viesnīcā “Radisson Blu Latvija”, “Lounge Fenikss” viesnīcā “Aston Hotel Riga” un vēl citās vietās.
Komponists, aranžētājs, pianists un bandoneonists Daniele di Bonaventura nav ieslodzījis sevi viena stila rāmjos. Viņa muzikālo projektu amplitūda ir no klasiskās mūzikas līdz kino, teātra un laikmetīgās dejas uzvedumu mūzikai, pa ceļam iekļaujot gan džezu, gan globālo jeb pasaules mūziku, kurā iecienītākais mākslinieka stils ir tango. Ar tam veltītu programmu Daniele di Bonaventura priecēs arī festivāla “Rīgas Ritmi 2024” apmeklētājus, pats diriģējot mūsu kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”. Projektā “Tango Suite” jeb “Tango svīta” Daniēle ir gan komponists, gan izpildītājs, gan interprets un tas tiek uzskatīts par vienu no augstākajiem punktiem viņa karjerā. Di Bonaventura šai programmai piešķīris gan dejojošu vieglumu, gan sapņainu lirismu, kas nākamā gada 4. jūlijā lieliski iederēsies Latvijas vasaras vakara noskaņās Rīgas Doma dārza vēsturiskajā gaisotnē un lieliskajā akustikā, godinot Maestro Astoru Pjacollu, kurš aizgāja tai saulē tieši šajā datumā 1992. gadā.

Jorge Luis Pacheco ir viens no vadošajiem jaunās paaudzes Kubas džeza pianistiem, kuram mūzikas kritiķi jau piedēvējuši unikālu spēlēšanas stilu un “lidojošas rokas”, kā arī īsta šovmeņa statusu. Montrē Džeza klavieru solo konkursa uzvarētājs ir arī vokālists, perkusionists, komponists un muzikālais direktors, kurš jau sastrādājies ar daudziem mūziķu kolektīviem gan Kubā, gan ASV un vēl citās pasaules valstīs. Festivālā “Rīgas Ritmi 2024” Horhe klausītājiem 5. jūlijā sava kvarteta sastāvā piedāvās plašu muzikālo klāstu, galveno uzsvaru, kā jau tas vasaras festivālā piederas, liekot uz kubiešu džeza labākajām tradīcijām savā ekspresīvajā interpretācijā un jaunradē.

Visas festivāla lokācijas tiks izziņotas kopā ar tā pilno programmu. Latvijas Radio 1. studijā notiks arī festivāla galveno viesmākslinieku pasniegtas bezmaksas meistarklases.

Mūzikas festivāls "Rīgas Ritmi” ir viens no vadošajiem improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāliem Baltijā, plaši pazīstams arī Eiropā un pasaulē. Festivāla skatuves katru gadu Rīgā pulcē gan pasaulē atzītus un apbalvotus māksliniekus, gan jaunus un vēl nedzirdētus mūzikas talantus. Divarpus desmitgadēs festivāls “Rīgas Ritmi” kļuvis par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu, ierakstot Rīgas vārdu globālās un džeza mūzikas kultūras tūrisma ceļvežos. Vairāk nekā 1000 koncertos gandrīz 700 pasaules mūziķu sniegumu baudījuši jau 200 tūkstoši apmeklētāju. Novērtējot māksliniecisko programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija jau vairākkārt piešķīrusi festivālam “Rīgas Ritmi” prestižo kvalitātes zīmi “EFFE Label”. Festivālu organizē fonds “Mūsdienu mūzikas centrs”.

Rīgas Doma dārzā iecerēto šā gada festivāla koncertu biļešu tirdzniecība uzsākta servisā “Biļešu paradīze”.