Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Starptautiskā Operetes festivāla atklāšanā muzicēs jaunie talanti

Redakcija
Redakcija

Jau šo svētdien, 7.augustā, plkst.12 Ikšķiles Ev. Lut. baznīcā atklās 4.Starptautisko Operetes festivālu ar koncertu «VIVAT!» ar Latvijas jauno talantu Rūtas Martinovas (soprāns), Patrīcijas Kozlovskas (soprāns), Dāvida Loka (tenors), Marisa Lakstīgalas (balss), Henrija Kozlovska (klarnete) u.c. piedalīšanos.

Šie talantīgie jaunieši nāk no Ogres novada un visas Latvijas, un viņu spēlētajos instrumentos un dzidrajās balsīs klausītāji pazīs mūsu izpildītājmākslas kultūras nākotnes spožās pērles. Viņi ir radošā ceļa sākumā, pilni entuziasma, mācās mūzikas vidusskolā, vai tikko šogad to ir absolvējuši, bet arī lilijas visskaistāk atveras tad, kad tās ievēro saule, tās atplaukst un var priecēt mūs, vēršot skatu augšup! Šodien bērni, jaunieši, kas pilnveido savas prasmes, bet rīt latviešu kultūras, Operetes un muzikālā teātra nākotne!
Ieeja koncertā – bez maksas. Nav nepieciešama pieteikšanās vai speciālas ieejas kartes.

Savukārt ceturtdien, 11.augustā, plkst.18 Ikšķilē, Centra laukumā, 4. Starptautiskā Operetes festivāla ietvaros norisināsies pasākums bērniem «3D muzikālie supervaroņi».

Kā kļūt par muzikālo supervaroni? Programma, kas paredzēta bērniem līdz 12 gadu vecumam (tā interesanta būs arī vecākiem bērniem), aizvedīs bērnus aizraujoši izzinošā muzikālo izrāžu supervaroņu piedzīvojumā Operetes un muzikālā teātra pasaulē. Gan ar 360° 3D virtuālās realitātes brillēm virtuāli nonākot teātra aizkulisēs, gan dažādās – aktiermeistarības, scenogrāfijas, dziesmas, dejas un multimediju, radošajās stacijās, uzzinot, kur dzīvo mūzikas instrumenti, kā virtuāli un vienkārši iekļūt uz skatuves starp citiem varoņiem, Katrs «supervaronis» varēs virtuāli integrēties Operetes teātra izrādē un uzzināt daudz interesanta par mūsdienu multimediju iespējām teātrī, kā arī uzzināt par dažādiem mūzikas instrumentiem, kuru spēli var apgūt Ogres Mūzikas un mākslas skolā. Ar bērniem kopā darbosies Operetes teātra solisti Kārlis Rūtentāls (Karlsons), Laura Purena-Kancāne (Pauks), aktieris Matīss Ozols, Rīgas doma kora skolas Mūziklu nodaļas 2022.gada absolvents Adams Vaicis (ģitāra un balss), Rīgas doma kora skolas Mūziklu nodaļas students Markus Rūtentāls (balss un ukulele) u.c. Būs arī pārsteigumi un balvas.

«Kad pasaulslavenais sapņotājs – izcilais franču rakstnieks Žils Verns – radīja romānu «80 dienās apkārt zemeslodei», viņš noteikti domāja, ka tas netiks pārspēts. Un tā jau arī ir – darbs ir spožs un nepārspēts. Taču mesjē Vernam diez vai pat sapņos rādījās, cik dinamiski mainīsies pasaule: viens datorpogas klikšķis, un tev, cilvēkbērnam, jau sekundes laikā ir pieejama varoņu, notikumu un līdz šim nezināmā, pārsteidzošā pasaule. Viss, pēc kāro atvērtā bērna sirds un domas!» aicina pasākuma rīkotāji.

Atgādinām, ka no 7.līdz 12.augustam Ikšķilē norisināsies 4. Starptautiskais Operetes festivāls, piedāvājot krāšņu programmu, kurā būs pārstāvēti dažādi muzikālā teātra žanri dažādām muzikālajām gaumēm un pieredzēm. Šogad īpašie viesi būs Kijivas Nacionālā Akadēmiskā operetes teātra (Ukraina) vadošie solisti. Tā kā Operetes teātris attīsta ilgtermiņa stratēģiju, nozīmīgi ir dot iespējas jaunajiem. Tāpēc katrā festivāla pasākumā piedalīsies arī jaunie mūziķi, mūzikas vidusskolu beidzēji un absolventi. Bez jau augstākminētajiem pasākumiem, koncertā «ar odziņu» 10.augustā plkst. 8.30 – 19 spēlēs Adams Vaicis (ģitāra) un 12.augustā plkst. 18 – 19 spēlēs un dziedās Dāvids Loks (baritons) un Ernests Vīgners (klavieres)

Biļetes uz festivālu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā:
https://www.bilesuparadize.lv/lv/ev...
Ar apliecību “Goda ģimene” (3+ Ģimenes karte) – 40% atlaide

Informācija par festivālu un tā māksliniekiem pieejama gan sociālajā tīklā «Facebook»:
https://www.facebook.com/OperetesTe... gan Operetes teātra mājaslapā: OPERETES TEATRIS - JAUNUMI