Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mazajā ģildē izskanēs Rīgas kamerkora “Ave Sol” koncerts “Tev paredzēta saule. Rudenīga.”

Redakcija
Redakcija

2023. gada 24. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas kamerkoris “Ave Sol” Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” atklāj pirms jubilejas koncertsezonu ar koncertu “Tev paredzēta saule. Rudenīga.”.

Koncertā izskanēs latviešu kormūzikas pērles, Rīgas kamerkora “Ave Sol” zelta repertuārs un muzikālie šedevri, kurus kamerkoris izpilda jau no tā pastāvēšanas pirmsākumiem. Daži no spilgtākajiem un piesātinātākajiem skaņdarbiem, kas izskanēs koncertā - sapņainā grafiķa Jāņa Ivanova vokalīzes “Gubu mākoņi” (1970) un “Jūsma” (1982). Tām līdzās daļa Pētera Plakiža slavenās korsimfonijas “Nolemtība” (1985), kas rakstīta tieši Rīgas kamerkorim “Ave Sol”. Plakiža kormūziku papildinās dzidrās balss īpašnieces Aleksandras Špicbergas lasījumi.

Rīgas kamerkora “Ave Sol” sniegumā skanēs arī jaunās paaudzes skaistuma meklētāja Jēkaba Jančevska lieldarbs korim un čellam “When” ar Šekspīra dzeju (2016) un “Meditācija gaismai” vijolei un klavierēm (2020). Kamerkoris izdziedās gadsimtu mijā Pētera Vaska sacerētās “Līdzenuma ainavas” korim, vijolei un čellam, taču visu vainagos viņa vīzija “Klusuma auglis” (Mātes Terēzes teksts), kas tapis kā apliecinājums mūžīgās mīlestības dzīvīgumam.

Pie diriģenta pults stāsties Rīgas kamerkora “Ave Sol” diriģents Jurģis Cābulis, kurš šovasar Mežaparka estrādē debitēia Virsdiriģenta godā, bet solistu ampluā uzstāsies šarmantā pianiste Agnese Egliņa, viena no vadošajām Latvijas vijolniecēm Marta Spārniņa, neatkārtojamais čellists Ēriks Kiršfelds un Rīgas kamerkora “Ave Sol” soliste Aleksandra Špicberga.

Biļetes uz koncertu ir iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un Daļa kultūras jau 20 gadus