Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Video: Bigbendu skola ar vērienīgu koncertu svin savas darbības 5. sezonas noslēgumu

Ikviens piesātinātu ritmu un improviācijas mākslas cienītājs tiek aicināts uz džeza mūzikas koncertu Mūzikas namā „Daile” 28. maijā plkst. 15.00, ko sniegs Bigbendu skola, nozlēdzot savu nu jau 5. sezonu. Koncertā piedalīsies skolas audzēkņi dažādos sastāvos tās vadītāja saksofonista Kārļa Vanaga un pedagoga Dāvja Jurkas vadībā, kā arī viesi – Ventspils Junior Band Renāra Lāča virsvadībā, dziedātāja Kristīne Prauliņa un citi Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki.

Bigbendu skola savu darbību aizsāka pirms 5 gadiem, kad džeza saksofonists, aranžētājs, pedagogs un pašreizējais Latvijas Radio Bigbenda muzikālais direktors Kārlis Vanags paralēli savām mūziķa gaitām vēl tikai sapņoja par bigbenda kultūras attīstību Latvijā. Šobrīd Bigbendu skolas paspārnē aktīvi darbojas trīs sastāvi.

Lai gūtu plašāku ieskatu Bigbendu skolas pastāvēšanas vēsturē, tāpat arī lai uzzinātu, ar ko tā ir unikāla Latvijā un kas sagaida ikvienu džeza mīļotāju, kas izbrīvēs laiku sestdienas pēcpusdienā, lai dotos uz ritmiem piesātināto koncertu Mūzikas namā „Daile”, KultūrasVēstis.lv redakcija viesojās vienā no daudzajiem Bigbendu skolas mēģinājumiem. Sadarbībā ar EpadomiTV piedāvājam video ieskatu džeza bigbenda muzikālajos priekšnesumos, kā arī fragmentus no intervijām ar Bigbendu skolas direktoriem Kārli Vanagu un Dāvi Jurku, un vienu no City Jazz Late Night Band sastāva dalībniekiem – trompetistu Artūru Grāvīti.

Džezs – tas ir dzīvesveids!
Tiekamies 28. maijā plkst. 15.00 Mūzikas namā „Daile”!

Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Mūzikas nams “Daile”.

Ieeja koncertā bez maksas; vietu rezervācija jāveic iepriekš, rakstot uz e-pastu cjbb@cjbb.lv.
Vērtējums: +2