Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Notiks sadziedāšanās koncerts "Tilts uz dziesmu svētkiem" Brasas tilta skvērā

Redakcija
Redakcija

Dziesmu un deju svētki jau 150 gadus ir neatņemama latviešu kultūras sastāvdaļa. Tas ir pusotra gadsimta stāsts, no kura atvasinājušies daudzi citi, veidojot kultūras atmiņas telpu, tradīcijas uzturēšanas ideju, identitātes izpausmi un kopības sajūtu. Jauniešu koris BALSIS, sagaidot Vispārējo Dziesmu un deju svētku 150 gadi, vēlas vērst uzmanību kultūras un pilsētvides krustpunktiem, kas neizbēgami ir daļa no dziesmu svētku stāsta.

Dziesmu svētku tramvajs kļuvis par leģendāru svētku sastāvdaļu kā vēstnesis un viens no populārākajiem transportiem uz – no svētku norises vietas Mežaparkā. Mutvārdu vēsturei pieder neskaitāmi atmiņu stāsti par “dziesmotajiem tramvajiem”, kuros kopīgās dziesmās pēc svētku koncertiem vienojas dalībnieki un klausītāji. Tas ir dziesmas un kopības spēks, kurš radījis jaunu tradīciju.

2023. gada 7. maijā 17.00 Brasas tilta skvērā notiks Jauniešu kora BALSIS koncerts “Tilts uz dziesmu svētkiem”, kura pamatā ir pārliecība, ka svētkos vislabākās sajūtas gūstamas tad, kad klausītājs atpazīst izpildītās dziesmas. Skanēs populārākās dziesmu svētku “tramvaja dziesmas”. Programma tiks veidota pēc Latvijas “tramvaja dziesmu” aptaujas, kas notiks no 26. aprīļa līdz 2. maijam (https://ej.uz/ManaTramvajaDziesma ).
Piedalīsies Jauniešu koris BALSIS, mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, diriģenti Kamila Siliņa un Georgs Zujevs, akordeoniste Ilze Reinholce, klavieru virtuozi Ieva Dzērve un Romāns Vendiņš, vadīs Rīgas sabiedriskā transporta “balss” Artis Robežnieks. BALSIS būs tautas tērpos, un jādzied būs visiem, arī Tev!

Dziesmu vārdi koncerta laikā būs pieejami Jauniešu koris BALSIS

Dalība bez maksas.

Sākot no 7. maija cemety.lv būs pieejama virsdiriģentu atdusas vietu karte. Plānots, ka līdz Svētku sākumam vietnē tiks atzīmēti arī citu, ar Dziesmusvētku tradīciju saistītu personību atdusas vietas.
Projekts notiek sadarbībā ar Apkaimju iedzīvotāju centru, Latvijas Nacionālo kultūras centru un pateicoties Rīgas domes finansējumam un RKTMC “Mazā ģilde”.